Titre
De heren van de tijd
Auteur
Eva García Sáenz de Urturi
Traducteur
Jacqueline Visscher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Los señores del tiempo
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
480 p.
ISBN
9789400511422 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De heren van de tijd

Eerste zin. Ik zou deze geschiedenis kunnen beginnen met de verwarrende vondst van het lichaam van een van de rijkste mannen van het land.

Tijdens een boekpresentatie in het Baskische Vitoria wordt een steenrijke ondernemer dood aangetroffen, vergiftigd met cantharide – beter bekend als Spaanse vlieg. Toeval of niet, dat afrodisiacum speelt een belangrijke rol in de historische roman over Vitoria die die avond wordt voorgesteld. De politie moet daarnaast ook nog de verdwijning van twee zusjes oplossen. In het begin lijken de twee zaken niets met elkaar te maken te hebben, maar inspecteur Unai López de Ayala ontdekt dat veel sporen naar de geheimzinnige auteur van de roman leiden.

Eva García Sáenz de Urturi gebruikt haar geboortestad als decor voor haar misdaadtrilogie met als spil Unai, een reusachtige, tragische held met een ingewikkelde stamboom. De drie boeken – De stilte van de witte stad , De riten van het water en nu De heren van de tijd – zijn een wereldwijd succes en stellen niet teleur: de verhaallijnen zijn verrassend, de couleur locale is onweerstaanbaar en de m…Lire la suite

Ook in dit iets mindere slotdeel van de trilogie* wisselen verhaallijnen uit verleden (1192-1200) en heden (2019) elkaar knap af. In en om de Baskische stad Vitoria wordt een reeks misdaden gepleegd met een middeleeuwse modus operandi (Spaanse vlieg, inmetseling, intonning), zoals beschreven in het net gepubliceerde boek ‘De heren van de tijd’ van een onbekende auteur. Het wordt aan Unai en Alba de taak om met hun team de vele gebeurtenissen te ontrafelen. Daarbij stuiten ze op een familie waarvan de leden bekend zijn met een erfelijke dissociatieve identiteitsstoornis, die nogal wat onrust in hun omgeving heeft veroorzaakt. De beide verhaallijnen vormen deels parallellen in de vorm van familienamen, rivaliserende broers, ontvoerde kinderen, manier van doden, beroepen, situaties. Beeldend geschreven en rijk aan Baskische cultuur en historie en ‘oude geslachten verzwijgen en verbergen veel.’ Er wordt ruim verwezen naar de eerdere delen: daardoor lastig apart te lezen. De abrupte oploss…Lire la suite

À propos de Eva García Sáenz de Urturi

CC BY-SA 4.0 - Image by Aureallc

Eva García Sáenz de Urturi (Vitoria-Gasteiz, Pays basque, 20 août 1972) est une romancière espagnole.

Biographie

En 1988, elle s'installe avec sa famille à Alicante, Communauté valencienne, où elle étudie plus tard l'optométrie à l'université d'Alicante.

En 2012, elle publie son premier roman via Amazon.com La saga de los longevos.

Bibliographie

  • (2012) La saga de los longevos
  • (2012) La vieja familia
  • (2014) Los hijos de Adán
  • (2014) Pasaje a Tahití
  • (2016) El silencio de la ciudad blanca
    • (2022) Le Silence de la ville blanche, Pocket
  • (2017) Los ritos del agua

Suggestions