Een jonge vrouw, die haar zus vermoord aantreft, vertrouwt de politie niet en gaat zelf op onderzoek uit, maar wordt intussen ook verdacht.
Titre
Lokvogel
Auteur
Flynn Berry
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Under the harrow
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
244 p.
ISBN
9789024576111 (paperback)

Commentaires

Nora gaat vanuit Londen bij haar zus Rachel logeren, in het dorpje Marlow. In Rachels huis treft ze de hond aan, opgehangen aan de trap en haar zus is doodgestoken. Nora neemt haar intrek in de plaatselijke Inn, is ten einde raad, vertrouwt het politieonderzoek niet en gaat zelf aan het speuren. Ze vindt veel mensen verdacht en begint de klusjesman, die bij Rachel thuiskwam, te stalken. Na een feestje, vijftien jaar geleden, werd Rachel zwaar mishandeld door een onbekende. Is dit dezelfde dader? Nora wordt zelf als verdachte beschouwd, mede door een onthulling van haar ex. De auteur debuteert met een geweldige psychologische thriller. De karakters zijn intrigerend, de plot zit prima in elkaar en er is een subplot die cruciaal is voor de onverwachte ontknoping. De roman is spannend, maar ook mooi geschreven, met een onbetrouwbare ik-figuur die angsten en een depressie heeft. De complexe relatie tussen de zussen komt goed uit de verf: haat, liefde en schuldgevoelens, evenals Nora’s gevo…Lire la suite

À propos de Flynn Berry

Flynn Berry, née le 7 septembre 1986, est une femme de lettres américaine, auteure de thriller psychologique.

Biographie

Flynn Berry est diplômé l'université Brown.

En 2016, elle publie son premier roman, Under the Harrow, pour lequel elle est lauréate du Prix Edgar-Allan-Poe 2017 du meilleur premier roman.

Œuvre

Romans

  • Under the Harrow (2016)
  • A Double Life (2018)
  • Northern Spy (2021)

Prix et distinctions

Prix

  • Prix Edgar-Allan-Poe 2017 du meilleur premier roman pour Under the Harrow

Nominations