Livre
Néerlandais

Getuige Maigret

Georges Simenon (auteur)
De commissaris moet als getuige in een rechtszaak optreden.
Titre
Getuige Maigret / Simenon
Auteur
Georges Simenon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Maigret aux assises
Éditeur
Amsterdam: Pandora, 2003
151 p.
ISBN
90-254-1576-8

Commentaires

Maigret is nog twee jaar van zijn pensioen verwijderd en droomt van zijn huisje in Meung-sur-Loire dat hij gekocht had met zijn vrouw. Ondertussen zit hij in een routinezaak: hij moet als getuige zijn versie komen vertellen van een zaak die hij onderzocht heeft. Na het afsluiten van die zaak was hij echter niet helemaal tevreden en zette hij het onderzoek verder. In de getuigenstoel komt hij dan ook met nieuwe gegevens op de proppen. Gaston Meurant, die verdacht wordt van een roofmoord op zijn tante en het vierjarige meisje dat zij verzorgde, wordt hierdoor uiteindelijk vrijgesproken. Zijn vrouw bleek buiten zijn medeweten om tal van geldbeluste minnaars te hebben. Met die wijsheid in pacht, koopt de vrijgelaten Meurant een pistool. Maigret zit hem echter op de hielen.

Zoals talrijke andere avonturen van de beroemde commissaris onderneemt Simenon ook deze keer met de lezer een heerlijke tocht door de Franse hoofdstad. En geeft hij ons weer een blik op de manier van werken van M…Lire la suite
De commissaris moet als getuige optreden bij een rechtzaak. Wanneer de verdachte bij gebrek aan bewijs wordt vrijgesproken zet Maigret het onderzoek naar de dader voort op zijn eigen rustige minutieuze wijze. Uiteindelijk weet hij de zaak tot een verrassende oplossing te brengen. Een knap geschreven misdaadverhaal, waarin de nadruk ligt op de achtergrond en de menselijke zwakheden van de personen, meer dan op aktie van de kant van de politie. Pocketeditie ter gelegenheid van de 100e geboortedag van de Belgische schrijver van detectives en psychologische romans. De boeken zijn opnieuw vertaald en vormgegeven met klassieke fotografie van het Parijs uit Simenons gloriejaren.

À propos de Georges Simenon

Georges Simenon est un écrivain belge francophone né à Liège en Belgique le 13 février 1903 et mort à Lausanne en Suisse le 4 septembre 1989.

L'abondance et le succès de ses romans policiers — dont les Maigret — éclipsent en partie le reste de son œuvre très riche : 193 romans, 158 nouvelles, plusieurs œuvres autobiographiques et de nombreux articles et reportages publiés sous son propre nom, ainsi que 176 romans, des dizaines de nouvelles, contes galants et articles parus sous 27 pseudonymes. Il est l'auteur belge le plus lu dans le monde. Les tirages cumulés de ses livres atteignent 550 millions d’exemplaires. Georges Simenon est, selon l'Index Translationum de l'UNESCO, le dix-septième auteur toutes nationalités confondues, le troisième auteur de langue française après Jules V…En lire plus sur Wikipedia