Livre
Néerlandais

De verschrikkelijke sneeuwrat

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (dessinateur), Carolina Livio (dessinateur)
Geronimo vindt een boodschap van de bekende bergbeklimmer Alpino Hoogstetop. Die heeft de beruchte Verschrikkelijke Sneeuwrat gevonden, maar is in levensgevaar. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Oertijd, Griezels
Titre
De verschrikkelijke sneeuwrat
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Giuseppe Facciotto Carolina Livio Daniele Verzini
Traducteur
Dorette Zwaans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
L'abominevole ratto delle nevi
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
120 p. : ill.
ISBN
9789085923213 (paperback)

Commentaires

Als Geronimo Stilstone, de voorvader van de bekende Geronimo Stilton, op weg naar zijn krant door gladheid in de rivier valt, wordt hij gered door oma. Zij vindt op zijn trui een stuk schors met een boodschap van de bekende bergbeklimmer Alpino Hoogstetop. Die heeft de beruchte Verschrikkelijke Sneeuwrat gevonden, maar is in levensgevaar. Dus trekken Geronimo, oma, zus Thea en neef Klem naar de top, waar ze niet alleen de bergbeklimmer vinden, maar ook gevaarlijke avonturen beleven en een uitdaging aangaan. Negende deel van de serie 'Oerknagers'* dat weer een aaneenschakeling is van losse avonturen op weg naar het einddoel, zonder enige opbouw. Het taalgebruik is niet geweldig: men sterft niet gewoon, men sterft uit. Wel grappig zijn vondsten als 'Men hijst zich op de poten' p. 30 en de vergelijking van sneeuwvlokken met kokosnoten (p. 48). Met computergestuurde animatietekeningen in een vlakke stijl. Spanning wordt gesuggereerd met een levendig paginabeeld door gekleurde woorden en u…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série est l'auteur fictif. Le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeur,…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions