Livre
Néerlandais

Help, het regent stenen!

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (dessinateur), Daniele Verzini (dessinateur)
Eerst een meteorietenstorm, dan een buikgriepepidemie... Het prehistorische stadje Rotsford dreigt uit te sterven. Geronimo Stilstone, een knager met een verwarde vacht en een intellectuele uitstraling, onderneemt een gevaarlijke tocht om de Rotsfortenaren te redden.
Sujet
Oertijd
Titre
Help, het regent stenen!
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Traducteur
Dorette Zwaans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Attenti alla coda, meteoriti in arrivo
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2012
123 p. : ill.
ISBN
9789077826690 (Bakermat/Mechelen, hardback) 9789085922032 (De Wakkere Muis/Amsterdam, hardback)

Commentaires

Een verhaal dat zich in de prehistorie afspeelt over Geronimo Stilstone (ik-figuur), een van de voorouders van Geronimo Stilton. In het stadje Rotsfort heerst een buikgriepepidemie en Geronimo wordt eropuit gestuurd om in de Geheugengrot het recept te gaan zoeken. Samen met zijn vriend Klem komt hij onderweg allerlei gevaren tegen. Tweede deel uit de reeks 'Oerknagers'*. Een verhaal waarin dieren de hoofdrol vervullen, alsof ze mensen zijn. De stijl waarin het verhaal is geschreven en vormgegeven lijkt op de boeken over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes als ‘het loopt uit de poot’ en veel illustraties. Het wordt nooit echt spannend door het opsommen van gebeurtenissen. Naast het verhaal zijn er ook kleurige pagina’s en illustraties met informatie over de Stilstones familie, Rotsfort, de Geheugengrot en de routekaart ernaartoe. Het omslag toont, in foliedruk, Geronimo en Klem en in de linkerbalk in fluoriscerende foliodruk het woord ‘Oer…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série est l'auteur fictif. Le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeur,…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions