Livre
Néerlandais

Het geheimzinnige geschrift van Nostradamuis

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (dessinateur)

Het geheimzinnige geschrift van Nostradamuis

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Als uitgever en privé-detective Geronimo Stilton een oud geschrift wil uitgeven, wordt het manuscript gestolen. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Boeken
Titre
Het geheimzinnige geschrift van Nostradamuis
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Larry Keys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il misteriose manoscritto di Nostratopus
Édition
3
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008
117 p. : ill.
ISBN
9789054615347

Commentaires

Voor velen van u waarschijnlijk een nieuwe naam in de wereld van de (jeugd)literatuur: Geronimo Stilton. Afgestudeerd in taal en filosofie, staat aan het hoofd van een uitgeversgroep, schreef verschillende bestsellers, verzamelt antiek en speelt golf. De naam doet een Italiaans-Engelse afkomst vermoeden. Nu heb ik uit deze biografische gegevens enkele details weggelaten waaraan u had kunnen zien dat Geronimo Stilton een muis is. Een schrijvende muis. De titels van de bestsellers wijzen ook in de muizenrichting. Het houdt in dat muizen de hoofdpersonen zijn in een omgeving die in vrijwel alle opzichten doet denken aan de mensenwereld, maar er valt geen mens te bekennen. Ook het doen en laten van de muizen heeft veel overeenkomsten met dat van mensen. Kortom, Geronimo heeft waarschijnlijk de kunst afgekeken van mensenschrijvers.

Dat blijkt al direct in Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton. We maken kennis met het drukbezette leven van een uitgever/schrijver, zo drukbezet…Lire la suite
Stilton is behalve journalist en uitgever, een verwoed amateurdetective. In die rol is Geronimo auteur van zijn eigen avonturenboeken, zoals dit waarin hij in aanraking komt met een bijzonder manuscript. Nog voordat hij het kan uitgeven, wordt het gestolen en gaan hij en zijn assistente Pinky op speurtocht. Herdruk van deel vier van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. …Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions