Livre
Néerlandais

Het ontwaken der reuzen

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (dessinateur), Manon Smits (traducteur)
Lang geleden heeft de feeënkoningin de drie wrede reuzen van land, zee en lucht in hun eigen kasteel opgesloten. Ze hebben daar eeuwenlang geslapen. Maar nu wil iemand de reuzen wakker maken. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
fantasy, FAV, ridders, reuzen
Titre
Het ontwaken der reuzen
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Danilo Barozzi
Traducteur
Manon Smits Pieter Van der Drift
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il risveglio dei giganti
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
301 p. : ill.
ISBN
9789085922834 (hardback)

Commentaires

Het bekende Italiaanse schrijverscollectief schreef eerder de serie ‘Kronieken van Fantasia’. Dit is het derde deel van de vervolgserie 'Ridders van Fantasia'*, geschreven in bloemrijke taal en met een grote variëteit aan wezens en personages. De tekst en de illustraties zijn gedrukt in sepia. Middenin zit een kleurrijk katern. De Ridders van de Zilveren Roos trekken opnieuw ten strijde tegen de duistere vijanden van Fantasia. Lang geleden hielden de drie reuzen van land, zee en lucht Fantasia in hun greep. Er heerste angst. Het lukte de feeënkoningin om de reuzen in hun eigen kasteel op te sluiten en eeuwenlang in slaap te brengen. Maar nu zijn ze ontwaakt! De vraag is of ze kunnen ontsnappen. Bovendien blijkt een snoodaard van plan te zijn ze te bevrijden. Dat zal ongetwijfeld dramatische gevolgen hebben. Maar kunnen drie jonge ridders dat voorkomen als men merkt dat de vijand op het spoor is gekomen van de magische kroon, die voor het land Fantasia de ondergang zou kunnen betekenen…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions