DVD
Anglais

Blinded by the light

Gurinder Chadha (directeur), Sarfraz Manzoor (antécédent bibliographique), Viveik Kalra (acteur)

Blinded by the light

Gurinder Chadha (directeur), Sarfraz Manzoor (antécédent bibliographique), Viveik Kalra (acteur)
Een Britse tiener van Pakistaanse komaf groeit in 1987 op te midden van racisme en economische malaise en schijft gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie in de stad en de starheid van zijn traditionele vader. De muziek van Bruce Springsteen inspireert hem om uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.
Titre
Blinded by the light / produced and directed by Gurinder Chadha
Directeur
Gurinder Chadha
Antécédent bibliographique
Sarfraz Manzoor
Acteur
Viveik Kalra
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Bros, © 2020
1 dvd-video
Durée
113 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans Gebaseerd op het boek : Greetings from Bury Park van Sarfraz Manzoor
EAN
5051888249932

Commentaires

Brits komisch drama (2019) van Gurinder Chadha (Bend it like Beckham), geïnspireerd door het leven van journalist Sarfraz Manzoor en zijn liefde voor muziek van Bruce Springsteen. Met o.a. Ronak Singh Chadha Berges (Beecham House) en Viveik Kalra (Beecham House). Javed, Britse tiener van Pakistaanse komaf, groeit in 1987 op te midden van racisme en economische malaise. Hij schijft gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie in de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Springsteens muziek inspireert hem om uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Beoordeling IMDb: 6,9. Ronald Rovers (Trouw 22-8-‘19): ‘Ondanks alle lompe clichés zit daar iets wat de film sympathiek maakt. Ergens (...) zijn al die mensen via die muziek met elkaar verbonden. Of je nou als Springsteen in New Jersey opgroeide of als Indiase immigrant in Engeland’ (3 sterren). André Waardenburg (NRC 20-8-‘19): ‘Hoewel het resultaat net iets te feelgood is (…) overtuigt Blinded by the Light vooral als …Lire la suite

À propos de Gurinder Chadha

CC BY 2.0 - Image by Montclair Film

Gurinder Chadha (née en 1960 au Kenya) est une réalisatrice, scénariste et productrice de cinéma britannique d'origine indienne.

Biographie

D'abord reporter pour BBC Radio, Gurinder Chadha réalise ensuite plusieurs documentaires pour la BBC, pour lesquels elle a obtenu plusieurs prix. Elle fonde en 1990 sa propre société de production, Umbi Films.

Passée à la réalisation de fiction en 1993, c'est avec Joue-la comme Beckham qu'elle obtient le succès et une renommée internationale en 2002.

Lors du Festival du cinéma américain de Deauville 2019, son film Music of my Life est présenté en première française.

She will be remaking the 1983 film L'Argent with singer Anne-Marie.

Filmographie

  • 1992 : Acting Our Age (court métrage)
  • 1993 : Bhaji, une balade à Blackpool (Bhaji on the Beach)
  • 1994 : A Nice …En lire plus sur Wikipedia