Livre
Anglais

The innocent

Harlan Coben (auteur)
Na vier jaar gevangenis heeft een man zijn leven net weer in het gareel als hij ontdekt dat zijn vrouw een belast verleden heeft.
Titre
The innocent
Auteur
Harlan Coben
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion, 2005
370 p.
ISBN
0-75286-783-0 0-75286-784-9

Plusieurs langues:

Commentaires

Matt Hunter heeft, na vier jaar gevangenis, hard gewerkt om zijn leven richting te geven. Als student doodde hij onopzettelijk een jonge man bij een vechtpartij. Hij is nu werkzaam op een advocatenbureau en zijn vrouw Olivia is zwanger. Hij is geschokt als hij op zijn telefoon beelden ontvangt van zijn vrouw met een blonde pruik in het gezelschap van een man. Hij schakelt een privé-detective in en al spoedig blijkt dat zijn vrouw een verborgen verleden heeft. Een reeks moorden vindt plaats en spoedig wordt Matt door de politie als hoofdverdachte aangemerkt. Als een rode draad loopt door de levens van alle betrokkenen de verkeerde keuzen die ze ooit in het verleden hebben gemaakt. De plot is grillig en wordt met heel wat verrassende wendingen tot een mooi einde gebracht. Ook de subplots zijn goed verweven en afgewerkt. Het boek is met vaart geschreven, de spanning blijft voortdurend op niveau en als lezer word je naar het einde gezogen. De auteur is een gevestigd en gelauwerd ( in de V…Lire la suite

À propos de Harlan Coben

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben, né le 4 janvier 1962 à Newark, est un écrivain américain de roman policier.

Biographie

Harlan Coben naît dans une famille juive à Newark dans le New Jersey, mais grandit et poursuit ses études à Livingston en compagnie de son ami d'enfance, le futur homme politique Chris Christie, dans la Livingston High School.

Il étudie ensuite les sciences politiques au Amherst College, où il est membre de la fraternité Psi Upsilon avec l'auteur Dan Brown. A la sortie d'Amherst, il travaille dans une agence de voyages que possédait son grand-père. Il vit maintenant à Ridgewood dans le New Jersey avec sa femme, le docteur Anne Armstrong-Coben, pédiatre, et leurs quatre enfants,.

Il est le premier auteur à avoir reçu trois des prix majeurs de la littérature policière aux États-Unis : le …En lire plus sur Wikipedia