Bande dessinée
Néerlandais

Dokter Jekyll en mister Vertongen

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur)

Dokter Jekyll en mister Vertongen

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Mark Vertongen lijkt verward. Soms komt hij niet opdagen bij Radio Hallo. Tot grote ergernis van de voorzitter blijft hij ook weg van de voetbaltraining,.
Op een keer komt hij laat in de nacht thuis. Hij kan zich niet herinneren waar hij geweest is. Bieke begint zich zorgen te maken.
Wanneer Pol een gesprek heeft met Mark, is deze zich van geen kwaad bewust. Hij lijkt zijn oude zelf te z
Sujet
Voetbal
Titre
Dokter Jekyll en mister Vertongen
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2013
32 p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002251252 (paperback)

Commentaires

Met grote regelmaat verschijnt er een album uit de serie 'F.C. de Kampioenen', een succesvolle tv- en stripserie uit Vlaanderen. De verhalen draaien rond een voetbalclub. Een van de spin-offs is deze stripserie over de beetje slungelige Vertongen, een van de personages uit de serie. Vertongen ontpopt zich in dit deel 's nachts als een meedogenloze crimineel, die allerlei overvallen pleegt en zodoende een grote buit verzamelt. Overdag valt hij regelmatig in slaap, zelfs tijdens de wedstrijden die hij moeten spelen met de Kampioenen. Niemand uit zijn omgeving begrijpt wat er aan de hand is. Maar het blijkt dat Vertongen helemaal in de ban is van zelfhypnose en zich zodoende ontpopt als een 'Jekyll & Hyde'. Uiteindelijk wordt natuurlijk alles goed opgelost, maar dit werd niet verwacht bij de Kampioenen. Een leuk verhaaltje in de bekende stijl met veel Vlaamse elementen, maar goed toegankelijk voor de Nederlandse markt. Aardige serie met af en toe wat leukere verhaaltjes zoals dit deel.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions