Twee echtparen dineren in een restaurant om een vergrijp van hun kinderen te bespreken. Bewerking in eenvoudig Nederlands met korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titre
Het diner
Auteur
Herman Koch
Adaptateur
Marian Hoefnagel
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2010
152 p.
Note
Vereenvoudigde ed.
ISBN
9789086961139 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De broers Serge en Paul dineren met hun vrouwen om een probleem te bespreken. Hun beider zoons hebben bij een uit de hand gelopen pesterij een zwerver in brand gestoken. Het is op televisie geweest en nu wil Serge, in de running voor minister-president, een persconferentie geven en hun kinderen aangeven. De anderen zijn tegen en willen de levens van hun kinderen niet laten verruïneren door zoiets. Tijdens het diner komen de verschillende opvattingen bloot te liggen. Bijkomend aspect: Serge en zijn vrouw hebben ook een pleegzoon, die de andere jongens chanteert en dreigt het openbaar te maken. Spannend relaas over de loyaliteit van ouders tegenover hun kinderen, klassenverschillen en misantropie, maar met te veel plot in te korte tijd. Voor lezers met weinig leeservaring is het verhaal omgewerkt tot eenvoudig Nederlands. De zinnen zijn kort en beginnen meestal op een nieuwe regel. Een aantal moeilijke woorden wordt achterin het boek toegelicht. De ruime bladspiegel vergemakkelijkt het …Lire la suite

À propos de Herman Koch

CC BY-SA 2.0 - Image by

Herman Koch (né le 5 septembre 1953 à Arnhem) est un romancier et acteur néerlandais. Il est aussi connu pour ses éditoriaux dans le journal de Volkskrant, ainsi que comme réalisateur d'émissions de télévision.

Koch écrit aussi sous le pseudonyme de Menno Voorhof.

De 1990 à 2005, il est acteur et scénariste de la série humoristique Jiskefet diffusée sur VPRO.

Son roman Le Dîner (Het diner) remporte le Prix du public pour un roman néerlandais (Publieksprijs voor het Nederlandse boek) en 2009. Il se vend à plus d'un million d'exemplaires et fournit le sujet aux films Le Dîner (en) et I nostri ragazzi.

Œuvres

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque