Livre
Néerlandais

Er ligt een krokodil onder mijn bed !

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)

Er ligt een krokodil onder mijn bed !

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Peggie krijgt de schrik van haar leven als ze een krokodil onder haar bed ontdekt, maar ze merkt al snel dat hij niets kwaads van plan is. Prentenboek met sfeervolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Er ligt een krokodil onder mijn bed !
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Édition
13de gew. druk
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2005
[24] p. : ill.
ISBN
90-5637-707-8 (hardback) 9789056377076 (hardback)

Commentaires

Peggie krijgt de schrik van haar leven, als ze een krokodil onder haar bed ontdekt. Gelukkig is het een lolbeest en geen engerd. Hij kreeg de opdracht duizend kinderen van hun angst af te helpen en nu mag hij terugkeren naar Krokodillenland. In dit prentenboek wordt het voorwerp van angst niet ontkend, maar dit verandert in iets prettigs. Het verhaal zit vol verrassingen en blijft boeien. De sfeervolle illustraties passen uitstekend bij de tamelijk uitgebreide tekst. De stijl is verzorgd en het lettertype is mooi en duidelijk. Een aanwinst voor bange en niet-bange lezertjes vanaf ca. 4 jaar. De schutbladen zijn gevuld met veel krokodillen. Ondanks het feit dat dit verhaal al vijfentwintig jaar oud is, heeft het nog niets aan waarde en betekenis ingeboet.

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Krokodil Karel heeft zich de woede van zijn vrienden op de nek gehaald en is gaan schuilen onder het bed van Lotje. Maar Lotje ziet hem meteen en is in de wolken met haar onverwachte vriend. Samen doen ze kunstjes, bakken ze pannenkoeken, en knutselen ze een krokodil van eierkartons. Tot slot wiegt Karel Lotje in slaap met zijn verhalen over zijn krokodillenstreken en het kwaad dat hij zijn vrienden heeft aangedaan. Om vervolgens met Lotjes hoepel te verdwijnen naar zijn vrienden die hem staan op te wachten.
Alweer een aanrader van het bekende duo. Het verhaal over het monster onder het bed dat geweldig meevalt, is dan misschien al wel eens eerder verteld, maar zeker niet met even veel zwier. De illustraties wervelen van de bladzijden af, in prachtige kleurschakeringen, wisselende achtergronden en standpunten. Soms zijn het aardige details die de aandacht trekken, zoals de angstaanjagende knuffel van Lotje, soms opvallende perspectieven, zoals de grote schaduw van kleine Lotje t…Lire la suite

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie