Livre
Néerlandais

Mijn held

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een muis verklaart op heroi͏̈sche wijze zijn liefde aan zijn muizenmeisje. Prentenboek met zachtgekleurde, sprekende illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Mijn held / Ingrid en Dieter Schubert
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-5637-623-3 9789056376239 (hardback)

Commentaires

Of Mijn held van Ingrid en Dieter Schubert een Valentijn-klassieker wordt zoals Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram of Voor jou van Leendert Jan Vis valt nu nog niet te voorspellen, maar thematisch past dit prentenboek er wel bij.

Een muis wil zijn absolute liefde verklaren aan zijn meisje. Hij begint met de grootsprakige woorden: "Niets houdt mij bij jou vandaan! Als ik hier was, en jij aan het andere eind van de wereld, dan..." En dan probeert hij zijn meisje te bewijzen wat hij allemaal zou doen, om bij haar te zijn. Water, bergen, ravijnen: niets kan muis tegenhouden. En voor al die ondernemingen heeft hij een lang rood touw, dat letterlijk als een rode draad door het verhaal loopt. Op dit touw kan hij koorddansen, hij vangt er een kameel mee om door de woestijn te trekken, maar ook ter zee en in de lucht komt het touw hem telkens weer van pas. Ja zelfs boeven kan muis met zijn touw vangen, als die het ooit in hun hoofd zoud…Lire la suite
Prentenboek waarin muis op heroïsche wijze de liefde verklaart aan zijn muizenmeisje. In een spannend en humoristisch vraag- en antwoordspel fabuleert muis over wat hij allemaal voor zijn meisje over zal hebben en lanceert muizenmeisje telkens een kleine, slimme tegenwerping. Maar hoe uitgekiend iedere tegenwerping ook is, muis heeft telkens een wereldomvattende oplossing bij de hand, waarbij zijn touw een belangrijke rol speelt. Dat touw spant hij van bergtop naar bergtop om haar te bereiken en met dat touw zal hij een kameel vangen om te reizen, zodat hij op doortocht naar zijn meisje zijn voetjes niet zal verbranden in de woestijn. Tot plotseling de tak afbreekt waarop beide muizen zitten, muis hard wegholt en muizenmeisje verzucht: 'Mijn held, wat is hij toch dapper! Maar - had hij zijn touw nu eigenlijk bij zich?' Tekst en illustraties (aquarel/inkt) vormen samen een vrolijk passend geheel: de taal is lichtvoetig en leent zich heerlijk om voor te lezen; de prenten zijn zacht van …Lire la suite

Mijn held

Een heruitgave in zakformaat. Het gaat over muis die stoer zijn liefde verklaart aan zijn meisje. Voor haar is geen hindernis hem te groot als hij zijn touw maar heeft. Met zijn mond trotseert hij de grootste gevaren voor haar. Tot... de tak waarop ze zitten breekt en ze vlak voor een kat neerkomen. Dan is het ieder voor zich. Afgezien van het feit dat een tak van een boom wel een ongewone rendez-vous plaats is voor muizen, is ook het thema meer geschikt voor oudere kinderen. De illustraties blijven mooi, maar ze zijn iets waziger. Geschikt voor thuis en voor de eerste klassen van de basisschool, minder voor bibliotheken.

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie