Livre
Néerlandais

Samen kunnen we alles

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als Bever tijdens de bouw van zijn burcht gewond raakt, verzorgen zijn vrienden Beer en Egel hem en bouwen een nieuwe burcht voor hem. Prentenboek met sfeervolle aquarellen in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Samen kunnen we alles
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Édition
5
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789056373078 (hardback)

Commentaires

Na Een gat in mijn emmer en Dat komt er nou van... is er nu een derde prentenboek met Beer en Egel in de hoofdrol. Hierin moeten de twee vrienden de arme Bever helpen. Die heeft zich ernstig bezeerd bij het bouwen van zijn beverburcht, en moet nu herstellen in het hol van Beer. Om Bever te verrassen, besluiten Egel en Beer de beverburcht verder te bouwen. Terwijl Egel de bouwplannen tekent en alles aan Beer uitlegt, sjouwt die met zware stenen en takken en zet alles in elkaar. Ten slotte wordt de burcht ook nog versierd en dan mag Bever zijn nieuwe woonst gaan bekijken. Maar... waar is de ingang?


De illustraties werden met hetzelfde vakmanschap uitgewerkt als in de vorige prentenboeken. De grote gedetailleerde prenten, waar in haast ieder hoekje nog een diertje of plantje schuilgaat, garanderen evenveel kijk- als lees- of luisterplezier. Het verhaal biedt minder stof tot grappige en vrolijke scènes. De val van Bever levert zelfs enkele gruwelijke prenten op. …Lire la suite
Tijdens de bouw van zijn burcht valt Bever naar beneden en raakt gewond. Egel en Beer brengen hem naar het hol van Beer, verzorgen zijn wonden en maken een bed voor hem. Terwijl Bever slaapt, bouwen zijn vrienden als verrasssing een met bloemen, schelpen en afval versierde nieuwe burcht voor hem. Ze zijn alleen vergeten een ingang te maken. Geen nood, want Bever zegt: 'Ik bijt me er wel doorheen!'. Sfeervol prentenboek van het bekende schrijvers-/tekenaarsechtpaar. Op de natuurgetrouwe waterverfprenten in zachte tinten zijn naast de hoofdpersonen nog vele andere (kleine) dieren te zien. Daarom valt er naast de tekst – op elke dubbele pagina gemiddeld zeven regels – nog wel meer te vertellen. De moraal van het verhaal komt tot uiting in de titel. Beer en Egel zijn ook bekend uit andere boeken. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie