Als de getalenteerde snelschaker Maori Genesis Potini na een psychische stoornis intrekt in het huis van zijn broer, probeert hij zijn neefje te redden uit het criminele milieu door zich in te zetten voor een schaakclub voor kansarme jongeren.
Titre
The dark horse
Directeur
James Napier Robertson
Compositeur
Dana Lund
Acteur
Cliff Curtis James Rolleston
Langue
Anglais
Éditeur
Imagine, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
139 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425037940290
mooov

Commentaires

Nieuw-Zeelands drama van James Napier Robertson dat zich afspeelt in het milieu van de Maori’s. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nieuw-Zeelander Genesis Potini (1964-2011) (Cliff Curtis), een getalenteerde snelschaker die door een bipolaire stoornis een tijd in een psychiatrische kliniek verblijft. Als hij hieruit komt trekt hij in bij zijn oudere broer Ariki, maar die is lid van een criminele bende. Ook Ariki's tienerzoon Mana zal hier binnenkort worden ingewijd. Genesis wil graag een andere toekomst voor zijn neefje en de andere kinderen uit de buurt en neemt de leiding van een schaakclub voor kansarme jongeren. Als Mana zich hier bij aansluit, brengt dit Genesis in conflict met zijn broer. Pauline Kleijer (Volkskrant 7-5-'15) noemt het een '(...) sterk en hartverwarmend verhaal (...) [Curtis] speelt Potini met een ongelooflijke inzet en precisie, voortdurend schakelend tussen kracht en zwakte, winst en verlies. Alleen al die acteerprestatie maakt The Dark Hor…Lire la suite

À propos de James Napier Robertson

CC BY-SA 4.0 - Image by Greg Doherty

James William Napier Robertson, né à Wellington (Nouvelle-Zélande) le 24 mars 1982, est un acteur, scénariste, réalisateur et producteur de néo-zélandais qui a écrit et réalisé les longs métrages I'm Not Harry Jenson (2009) et The Dark Horse (2014) avec Cliff Curtis. Il a commencé sa carrière en tant qu'acteur dans des productions télévisuelles comme The Tribe, Shortland Street et dans Being Eve.

Biographie

Né à Wellington, Nouvelle-Zélande mais il a déménagé Auckland lorsqu'il était jeune.

Filmographie partielle

Comme réalisateur

Comme acteur