Beeld van het morele en politieke leven in de eerste helft van de 19e eeuw in Frankrijk aan de hand van het leven van de ambitieuze en getalenteerde timmermanszoon Julien Sorel
Titre
Le rouge et le noir
Directeur
Jean-Daniel Verhaeghe
Antécédent bibliographique
Stendhal
Compositeur
Philippe Sarde
Acteur
Carole Bouquet Judith Godrèche Kim Rossi Stuart
Langue
Français
Éditeur
Just Entertainment, 2008
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
1997
Durée
200 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344733328

Commentaires

Frans historische drama uit 1997 van Jean-Daniel Verhaeghe, met Carole Bouquet, Judith Godreche, Kim Rossi Stuart e.a. Gebaseerd op de gelijknamige 19e eeuwse roman van Stendhal. Julien Sorel, een knappe jongeman van achttien, zoon van een timmerman, getalenteerd latinist en theologiestudent verlaat de zagerij van zijn vader om bij de burgemeester in dienst te treden als huisonderwijzer. Als hij de vrouw van de burgemeester verleidt, leidt dit tot problemen en Julien besluit in te treden in een seminarie. Dit leven past hem niet en hij vertrekt naar Parijs. Ook daar verleidt hij een vrouw, de mooie Mathilde de la Mole, dochter uit een rijke familie. Gebruikers op de imdb geven gemiddeld 8.6 (van 10) punten. Een schitterend romantisch kostuumdrama over hypocriete omgangsvormen en politieke intriges in de negentiende eeuw in Frankrijk. Geen extra's.

À propos de Jean-Daniel Verhaeghe

Jean-Daniel Verhaeghe, né le 26 juin 1944, est un réalisateur et écrivain français.

Biographie

Jean-Daniel Verhaeghe est essentiellement connu pour ses adaptations télévisuelles d’œuvres littéraires : Sans famille, Les Thibault, Le Clan Pasquier.

Il a également réalisé des films pour le cinéma, dont Le Grand Meaulnes, également une adaptation littéraire.

Filmographie

Réalisateur de cinéma

Réalisateur de téléfilms

Acteur

  • 1983 : Le Bon Plaisir

Producteur

En lire plus sur Wikipedia