Livre
Néerlandais

De mammoetjagers

Jean M. Auel (auteur), G. Snoey (traducteur)
Na drie jaar alleen te hebben rondgezworven ontmoet een jong meisje uit de IJstijd een man met wie zij verder trekt naar een stam van mammoetjagers.
Titre
De mammoetjagers
Auteur
Jean M. Auel
Traducteur
G. Snoey
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The mammoth hunters
Édition
35
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011 | Autres éditions
743 p. : ill.
ISBN
9789022999738 (paperback)

Commentaires

Ayla en Jondalar zijn op weg naar de Zelandoniërs. Onderweg vinden ze gastvrijheid bij de Mammoetiërs. Ze willen de thuisloze Ayla adopteren. Ze aanvaardt. Na heel wat relationele problemen trekken zij en Jondalar verder.
Het is nu al 22 jaar geleden dat Jean Auels De stam van de holebeer verscheen, het eerste deel van wat de tot nu toe opmerkelijkste en bekendste prehistorische fantasy-cyclus zou worden. De figuur van Ayla sloeg van bij het begin zeer goed aan, een vrouw met een sterke persoonlijkheid, die vanwege haar 'anders zijn' (zij is een Cro-Magnon) bij de Neanderthalers, die haar eerst hadden geadopteerd, verstoten wordt en haar lot in eigen handen neemt. Doorheen de cyclus groeit zij uit tot een overal gewaardeerde vrouw, die echter zoveel kunde en wijsheid tentoonspreidt, dat ze door Auel zowat een superstatus aangemeten krijgt.
Waar de schrijfster in de eerste twee delen haar wetenschappelijke bevindingen met voldoende realisme en een goed gedoseerde portie li…Lire la suite
Een jonge vrouw die in een van de IJstijden alleen in een vallei geleefd heeft, komt na drie jaar in contact met een man met wie ze op weg gaat naar zijn stam. Tijdens hun tocht belanden ze bij de Mammoetjagers die hen, vanwege de buitengewone gaven van de vrouw, in hun midden opnemen. Zij leren hun zeden en gebruiken kennen en een lid van de groep wil met het meisje huwen. Tenslotte ervaart zij dat de band met haar eerste geliefde sterker is en ze verlaat de stam om met hem verder te trekken. Een boeiende, goed gedocumenteerde roman, een zelfstandig vervolg op 'De stam van de holenbeer' en 'De vallei van de paarden'*, waarin een uitstekend beeld van alle facetten van het leven van de prehistorische mens gegeven wordt. Dit is het derde deel van een reeks van zes, bekroond met de NS Publieksprijs, waarvan het laatste deel 'Het lied van de grotten'* net is verschenen. Voorin een kaart van prehistorisch Europa. Vrij kleine druk, volle bladspiegel.

À propos de Jean M. Auel

Jean M. Auel (née Jean Marie Untinen, le 18 février 1936 à Chicago, Illinois, États-Unis) est une femme écrivain américaine plus connue sous son nom marital. Elle est célèbre pour avoir écrit une série de romans de fiction préhistorique se déroulant en Europe et mettant en scène des hommes de Cro-Magnon et des hommes de Néandertal : Les Enfants de la Terre. Ses livres se sont vendus à plus de 45 millions d'exemplaires dans le monde.

Biographie

Débuts

D'ascendance finlandaise, Jean M. Untinen est la seconde fille des cinq enfants de Neil Solomon Untinen, peintre en bâtiment, et de Martha Wirtanen.

Elle étudie à l'université de Portland, la Portland State University, et devient, à cette époque, membre de Mensa, une organisation destinée aux personnes ayant un quotie…En lire plus sur Wikipedia