Livre
Néerlandais
Een meisje uit de IJstijd trekt met haar geliefde en drie dieren naar zijn stam, waarbij ze een zware tocht over een gletsjer moeten maken.
Extra subject
fantasy
Titre
Het dal der beloften
Auteur
Jean M. Auel
Traducteur
Annelies Hazenberg Fri Woudstra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The plains of passage
Édition
19
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011 | Autres éditions
854 p. : ill.
ISBN
9789022999745 (paperback)

Commentaires

Op hun reis naar Jondalars stam ontmoeten ze verschillende stammen, worden de ene keer verwelkomd, dan weer in de val gelokt. Maar Ayla's ongeëvenaarde talenten brengen uiteindelijk overal redding.
Het is nu al 22 jaar geleden dat Jean Auels De stam van de holebeer verscheen, het eerste deel van wat de tot nu toe opmerkelijkste en bekendste prehistorische fantasy-cyclus zou worden. De figuur van Ayla sloeg van bij het begin zeer goed aan, een vrouw met een sterke persoonlijkheid, die vanwege haar 'anders zijn' (zij is een Cro-Magnon) bij de Neanderthalers, die haar eerst hadden geadopteerd, verstoten wordt en haar lot in eigen handen neemt. Doorheen de cyclus groeit zij uit tot een overal gewaardeerde vrouw, die echter zoveel kunde en wijsheid tentoonspreidt, dat ze door Auel zowat een superstatus aangemeten krijgt.
Waar de schrijfster in de eerste twee delen haar wetenschappelijke bevindingen met voldoende realisme en een goed gedoseerde portie literair verantwoorde roma…Lire la suite
In de prehistorie trekt een jonge vrouw, die door haar eigen volk is verstoten, met haar minnaar door onherbergzame gebieden om zich te vestigen bij zijn volk. Op hun lange tocht dwars door Europa krijgen ze te kampen met veel gevaren. Ze weten zich echter staande te houden en bereiken uiteindelijk het volk van de Zelandoniërs, bij wie zij zullen gaan wonen. De Amerikaanse bestsellerschrijfster weet veel over de prehistorie en vertelt boeiend door een goede dosering van spanning, avontuur en romantiek. De zwakke kant van deze roman is dat prehistorische mensen denken en praten als mensen van onze tijd. De vertaling is redelijk. Dit is het vierde deel van een reeks van zes, bekroond met de NS Publieksprijs, waarvan het laatste deel 'Het lied van de grotten'* net is verschenen. Voorin een kaart van prehistorisch Europa. Vrij kleine druk en volle bladspiegel.

À propos de Jean M. Auel

Jean M. Auel (née Jean Marie Untinen, le 18 février 1936 à Chicago, Illinois, États-Unis) est une femme écrivain américaine plus connue sous son nom marital. Elle est célèbre pour avoir écrit une série de romans de fiction préhistorique se déroulant en Europe et mettant en scène des hommes de Cro-Magnon et des hommes de Néandertal : Les Enfants de la Terre. Ses livres se sont vendus à plus de 45 millions d'exemplaires dans le monde.

Biographie

Débuts

D'ascendance finlandaise, Jean M. Untinen est la seconde fille des cinq enfants de Neil Solomon Untinen, peintre en bâtiment, et de Martha Wirtanen.

Elle étudie à l'université de Portland, la Portland State University, et devient, à cette époque, membre de Mensa, une organisation destinée aux personnes ayant un quotie…En lire plus sur Wikipedia