Een slonzige kunsternares sluit een onwaarschijnlijke huwelijksdeal met een stijve professor waardoor hun beider leven in een stroomversnelling raakt.
Sujet supplémentaire
ROM, CHI, Yuppies, liefde
Titre
Ik neem je mee
Auteur
Jennifer Crusie
Traducteur
Cherie Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Cinderella deal
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2012
238 p.
ISBN
9789044336467 (paperback)

Commentaires

Linc en Daisy zijn buren in een appartementencomplex en botsen vaak: hij is conservatief, netjes in het pak, heeft een kil designinterieur en een grote zwarte Ferrari voor de deur, zij is schilderes en voorlezer en haar appartement is een gezellige tweedehands chaos met twee zwerfkatten. Linc heeft gesolliciteerd bij een hogeschool naar zijn droombaan als geschiedenisleraar, maar heeft daar voor het eerst van zijn leven een grote leugen verteld. Toen hij merkte dat het niet goed viel dat hij ongetrouwd was, verzon hij een verloofde. Nu vraagt hij Daisy om tijdelijk als verloofde te poseren. Hoewel ze altijd ruzie hebben, zegt Daisy toe: ze loopt achter met de huur en er hoort een leuk geldbedrag bij. Maar de wereld om de hogeschool blijkt leuker dan ze dacht. En uitersten trekken elkaar toch aan? Een warm, tikje chaotisch, vlot en kleurrijk boek van deze chicklit-topauteur; zelfs de vertederende huisdieren hebben karakter. Vertaling van een oudere titel; in een voorwoord geeft de aute…Lire la suite

À propos de Jennifer Crusie

Jennifer Crusie (née en 1949) est un écrivain américain de romances contemporaines. Elle est l'auteur d'une série de best-sellers classés sur la liste du New York Times et traduit dans une vingtaine de langues.

Biographie

Vie personnelle

Jennifer Smith naît en 1949 à Wapakoneta, Ohio de Jack et JoAnn Smith. Elle choisit de rendre hommage à sa grand-mère maternelle en signant ses romans sous son nom de jeune-fille « Crusie ». Crusie a passé une grande partie de sa vie en Ohio, où elle réside actuellement.

Crusie est diplômée de Wapakoneta High School et réussit son baccalauréat en éducation artistique de l'Université d'État de Bowling Green à Bowling Green, Ohio. Puis elle obtient deux maîtrises. Pour la première, à l'Université d'État de Wright, en écriture professionnelle et littérature féminine, Crusie rédige une thèse sur le rôle de la femme dans la fictio…En lire plus sur Wikipedia