Livre
Néerlandais

Kampioen!

Joachim Masannek (auteur), Jan Birck (dessinateur), Suzanne Braam (traducteur)
De Wilde Voetbalbende zit in de problemen. ‘Punter’ Max raakt opeens geen enkele bal meer, de snelle Fabian stapt over naar Ajax en een skatersgroep valt de kleine Josje lastig. Trainer Willie gaat op zoek naar een oplossing.
Contient
Sujet
Voetbal
Titre
Kampioen!
Auteur
Joachim Masannek
Dessinateur
Jan Birck
Traducteur
Suzanne Braam
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2012
358 p. : ill.
ISBN
9789021670430 (hardback)

Commentaires

‘De wilde voetbalbende’ is in Duitsland al jaren een begrip. Ondertussen zijn van deze boeken al vijf films gemaakt. Voor zijn serie baseerde Joachim Masannek zich op de belevenissen van zijn twee voetballende zonen: Leon en Marlon. Elk deel van de reeks over vriendschap en voetbal is gewijd aan één lid van de voetbalbende. Kampioen! is een bundeling van delen zeven, acht en negen uit de reeks. Hoewel elk deel apart te lezen valt, is het handig om ook de andere delen van de reeks te lezen om alle relaties en gevoeligheden te kennen.
In ‘Max, punter van Maurik’ gaat het niet goed met de jongen met het hardste schot ter wereld: Max lijkt zijn tong kwijt. Daardoor krijgt hij het aan de stok met zijn leraar én met zijn vader, die hem naar een kostschool wil sturen. Zijn vrienden verzinnen dan iets om hem te helpen: alleen als hij goed schrikt, wordt hij volgens hen van de vloek verlost en kan hij weer spreken.
‘Fabian, de snelste rechtsbuiten ter wereld’ gaat evene…Lire la suite
Bundeling van de delen 7, 8 en 9 over 'De Wilde Voetbalbende'*. Het eerste verhaal gaat over Max 'punter' van Maurik (ik-figuur) die het hardste schot ter wereld heeft. Als hij zijn stem verliest, raakt hij ineens geen bal meer. Fabian uit het tweede verhaal wordt ontdekt door een talentscout en stapt over naar het jeugdteam van Ajax. En Josje krijgt het in het derde verhaal aan de stok met de Vuurvreters, de gevreesde skatergroep. Door de vele dialogen en gebeurtenissen lezen de verhalen vlot. Het enthousiaste, moderne taalgebruik en de herkenbare emoties zullen de doelgroep ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal toch aanspreken. De tientallen expressieve, zwart-witte pentekeningen met grijstinten verbeelden in hun slapstick-stripstijl de vaak woelige en kolderieke scènes in het verhaal. Er is ook een eigen website waarin informatie te vinden is over de boeken, over de schrijver en over de film van de Wilde Voetbalbende, www.wildevoetbalbende.nl. Een aanrader voor vlotte voetbal…Lire la suite

À propos de Joachim Masannek

CC BY 3.0 de - Image by weigandwood

Joachim Masannek est un auteur de livres pour enfants. Il est né le 1er septembre 1960 à Bockum-Hövel. Il a eu du succès avec ses livres Die Wilden Fußballkerle.

Vie

Après ses études d’allemand et de philosophie, Masannek était à la Hochschule für Fernsehen und Film München. En mars 2002, il a publié son premier livre Die Wilden Kerle. Après, il a écrit encore 13 autres livres de cette série de livres et d’autres livres, par exemple Honky Tonk Pirates et Wildernacht.

Masannek est le réalisateur des 5 films Die Wilden Kerle. Il est le père des acteurs Marlon Wessel et Leon Wessel-Masanek.

Liens externes

Suggestions