Livre
Néerlandais
Titre
De gevangene
Auteur
John Grisham
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The innocent man
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2006
332 p.
ISBN
90-229-9172-5 90-229-9173-3

Commentaires

De gevangene is het langverwachte nieuwe boek van John Grisham. Het is deze keer geen echte thriller, maar een non-fictionboek dat wel in dezelfde sfeer blijft.

Grisham vertelt in dit boek namelijk het waar gebeurde verhaal van ene Ron Williamson, die onterecht veroordeeld werd en na bijna twintig jaar nog altijd op zijn executie wachtte. De man had als een aan lager wal geraakte sportheld, een slechte reputatie als notoire herrieschopper met een te grote mond. Hij werd beschuldigd beschuldigd van een moord en hoewel het enige bewijs tegen hem was dat hij als laatste het slachtoffer gezien had, wezen alle onduidelijke en soms overduidelijk gelogen getuigenissen echter in zijn richting. De politie staat onder druk van het publiek en de media. Men besluit dan maar een snelle slag te slaan en Williamson wordt gearresteerd. Het proces wordt een lachertje en de openbaar aanklager doet er alles aan om de man op de elektrische stoel te krijgen. Zes jaar na de feiten belandt W…Lire la suite
Vier mannen worden opgepakt voor twee moorden op jonge vrouwen.En hoewel alle bewijzen pleiten voor hun onschuld, worden zij toch veroordeeld tot onder andere de doodstraf. In de dodencel gaat hun strijd tegen dit onrecht door. Justitie wil echter van geen fouten weten en de klok tikt voor hen door. Een verrassend nonfictieverslag (dat leest als een roman) over een justitiële dwaling waardoor onschuldigen bijna ter dood werden veroordeeld. De auteur beschrijft het leven van de onschuldigen en hun familie (waarbij de ex-honkballer Ron Williamson in het trieste middelpunt staat) en geeft een stap voor stap verslag van de gebeurtenissen die zich over vele jaren uitstrekken. Het verhaal boeit tot de laatste bladzijde omdat je je als doelgroep, volwassen lezers van spannende verhalen, voortdurend afvraagt hoe het afloopt maar vooral hoe dit kon gebeuren in een zo ontwikkeld land. In een nawoord geeft de auteur extra informatie over zijn start maar ook hoe het met de hoofdrolspelers is afge…Lire la suite

À propos de John Grisham

CC BY 2.0 - Image by Scott Brenner

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est surtout connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant eu cinq enfants, John étant le de…En lire plus sur Wikipedia