Livre
Néerlandais

Grrr en de bende van Pelotti

Joshua Doder (auteur)

Grrr en de bende van Pelotti

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De 12-jarige Tim reist naar Rio de Janeiro om op zoek te gaan naar drie zware criminelen. Daar wordt hij samen met zijn hond Grrr door twee jongens uit een sloppenwijk ontvoerd. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Honden
Titre
Grrr en de bende van Pelotti
Auteur
Joshua Doder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
GRK and the Pelotti gang
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
212 p.
ISBN
9789044811773 (gebonden)

Commentaires

De 12-jarige Tim Malt reist met Natascha en Max Raffifi naar Rio de Janeiro om op zoek te gaan naar drie zware criminelen, de broers Pelotti, die verschillende banken in Brazilië hebben overvallen. Het loopt allemaal echter anders dan ze verwacht hadden. Tim en zijn hond Grrr worden door twee jongens uit een sloppenwijk ontvoerd, maar het lukt Tim een van de ontvoerders te overtuigen dat hij in plaats van te wachten op het losgeld beter met hem achter de criminelen aan kan gaan voor de beloning die ze dan krijgen. Vervolg op 'De hond Grrr'*, waarin Tim de hond Grrr heeft gevonden, maar hem niet bij zijn baasje kan afleveren. In dit deel beleeft de hoofdpersoon nogal ongeloofwaardige spannende avonturen, waarbij geluk en het toeval een grote rol spelen. Alles blijft nogal oppervlakkig, en het lijkt toch vooral om de spannende, soms bloederige avonturen te gaan. Het taalgebruik is eenvoudig en weinig literair en de personages zijn weinig diepgaand uitgewerkt. Wat overblijft is een door…Lire la suite

GRRR en de bende van Pelotti


Dit verhaal leest als een trein en sluit naadloos aan bij de droom- en avonturenwereld van de beoogde doelgroep. 'Grrr en de bende van Pelotti' is het tweede boek in de reeks rond de hond Grrr. Elk boek speelt zich af in een ander land. In 'Grrr de hond' brengt Tim ons naar Rusland. Dit boek laat ons kennismaken met het bruisende Brazilië en meer specifiek met Rio de Janeiro. Op een speelse en ongedwongen manier krijgt de lezer correcte en interessante informatie over het land en de stad. En omdat ik er mijn hart verloren heb, was dit meteen een pluspunt. Het enige minpunt is de tekening op de kaft. Een iets uitdagender kafttekening zou het boek nog aantrekkelijker maken.

Wat mij betreft, mogen er nog veel boeken over Tim en Grrr de plas overkomen.