Livre
Néerlandais
Wanneer een nieuwe kok haar hotel probeert over te nemen, bedenkt de jonge eigenaresse een plan voor het hotel en haarzelf.
Titre
De nieuwe kok
Auteur
Julia Franck
Traducteur
Goverdien Hauth-Grubben
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der neue Koch
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2015
142 p.
ISBN
9789028426269 (paperback)

Commentaires

Een eenzame, introverte jonge vrouw runt al tien jaar zonder enige animo een hotelletje dat ze van haar moeder heeft geërfd. De steeds terugkerende vaste gasten interesseren haar niet, want ze kunnen het niet laten om telkens weer te zeggen dat haar moeder een energieke persoonlijkheid was, die de gasten altijd met veel aandacht en verve ontving. Naar buiten gaat ze ook liever niet, want ze is bang voor de mensen die ze tegenkomt. Op een dag neemt ze een nieuwe kok uit Cuba in dienst. Hij is charmant en ambitieus, hij heeft dan ook grote plannen met het hotel. Al snel weet hij de gasten met zijn kookkunsten voor zich te winnen en bijna ook de hoteleigenaresse, met wie hij intussen het bed deelt. Maar de jonge vrouw heeft een eigen plan voor het hotel én zichzelf bedacht. Deze nog niet eerder vertaalde debuutroman wordt in korte zinnen op nuchtere wijze verteld. De sfeer in het hotel is beklemmend, de levensechte karakters worden met weinig woorden trefzeker neergezet. Het verhaal is s…Lire la suite

À propos de Julia Franck

CC BY-SA 2.0 - Image by Hans Weingartz (de:User:Leonce49)

Julia Franck est une romancière allemande née le 20 février 1970 à Berlin-Lichtenberg dans la République démocratique allemande.

Biographie

Elle est la fille de l'actrice Anna Katharina Franck et du metteur en scène Jürgen Sehmisch, la petite-fille de la sculptrice Ingeborg Hunzinger et l'arrière-petite-fille du peintre Philipp Franck.

En 1978, sa mère quitte Berlin-Est avec ses enfants par le Marienfelde et s'établit ensuite dans le Schleswig-Holstein à Rendsburg.

Elle effectue des études de droit, de philologie américaine, de littérature moderne allemande et de philosophie à l'Université libre de Berlin. Elle travaille ensuite comme femme de ménage, gardienne d'enfant, assistance à l'Université Libre, pigiste dans divers journaux et radio, ainsi que comme directrice adjointe à la Sender Freies Berlin.

Depuis 20…En lire plus sur Wikipedia