Een lichte koude huivering

Karin Slaughter (auteur), Paul Syrier (traducteur)
De twijfel over de zelfmoord van een studente wordt alleen maar groter als er een moordaanslag wordt gepleegd en er nog een zelfmoord plaatsvindt.
Extra subject
misdaadroman
Titre
Een lichte koude huivering
Auteur
Karin Slaughter
Traducteur
Paul Syrier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A faint cold fear
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2009
424 p.
ISBN
9789023440703 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Een lichte koude huivering is de derde thriller met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, kinderarts Sara Linton en rechercheur Lena Adams in de hoofdrol. De actie speelt zich deze keer af op de campus van de universiteit van Grant County. Door de gebeurtenissen in de vorige twee boeken, heeft Lena Adams het politiekorps vaarwel gezegd en werkt ze nu als bewaker op de universiteitscampus. Het gaat niet goed met Adams want de voormalige koppige rechercheur pikt nu zonder enige moeite het tirannieke gedrag van haar baas Chuck en ze begint een relatie met de dominante student Ethan Green, die er een fascistisch gedachtegoed op na houdt. Jeffrey Tolliver heeft geen goed woord over voor het zwakke gedrag van zijn voormalige rechercheur en probeert Adams dan ook zoveel mogelijk te vermijden.

Wanneer een lijk wordt ontdekt op het grondgebied van de universiteit, kruisen de paden van Tolliver en Adams toch opnieuw. En de zaak wordt er nog ingewikkelder op wanneer Tessa, de zus v…Lire la suite
Derde in Slaughters reeks thrillers die zich in Grant County, Georgia, afspeelt. Er zijn drie vaste hoofdpersonen: kinderarts/lijkschouwer Sara Linton, haar ex-echtgenoot rechercheur Jeffrey Tolliver, en oudrechercheur Lena Adams, nu beveiligingsbeambte op de universiteitscampus. Linton moet dit keer het lijk onderzoeken van een student op de campus, vermoedelijk een geval van zelfmoord. Terwijl ze met haar onderzoek bezig is, wordt haar zwangere zuster (die toevallig in de auto zat toen Sara de oproep kreeg) op de campus neergestoken. Grote consternatie, en er worden nog twee studenten dood gevonden. Linton moet noodgedwongen nauw samenwerken met haar ontrouwe ex-echtgenoot, met wie ze nog steeds een halfslachtige relatie heeft. Die kijkt op zijn beurt met argwaan naar ex-rechercheur Adams -nog steeds zwaar getraumatiseerd door de moord op haar zuster en haar eigen verkrachting en mishandeling- die op eigen houtje op onderzoek uitgaat. De spanning wordt langzaam maar zeker opgevoerd …Lire la suite

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions