Livre
Néerlandais

Genesis

Karin Slaughter (auteur)
Dans la série:
Genre:

Plusieurs formats:

Commentaires

Nadat Karin Slaughter op de allerlaatste bladzijden van Onaantastbaar (De Leeswolf 2007, p. 607) haar hoofdpersonage Jeffrey Tolliver door een bomaanslag om het leven bracht, vroegen vele lezers zich hardop af of de populaire schrijfster oerstom of juist heel dapper was. Op het definitieve antwoord hebben we twee jaar moeten wachten, want eerst besloot Slaughter met Versplinterd (Cargo, 2008) nog een boek te schrijven rond agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation. Na het lezen van Genesis kunnen we echter stellen dat Slaughter met haar drastische en controversiële keuze een nieuwe wind door de serie laat waaien, hoewel Tolliver wel degelijk gemist wordt.

Om de afwezigheid van de ervaren rechercheur toch enigszins op te vangen, heeft Slaughter daarom besloten haar twee series ? de 'Grant County'-reeks met Tolliver en de 'Atlanta'-reeks met Trent ? samen te brengen in één verhaal. Zo komt het dat Sara Linton, die na Tollivers dood naar …Lire la suite
De hoofdpersonen uit Slaughters twee thrillerseries komen samen in dit verhaal: kinderarts en lijkschouwer Sara Linton uit Grant Country, Georgia, en special agent Will Trent en agente Faith Mitchell uit Atlanta. Na het drama in haar leven (in ‘Onaantastbaar’) is Sara Linton naar Atlanta verhuisd waar ze werkt op de Eerste Hulp van een groot ziekenhuis. Mitchell en Trenton zijn daar toevallig ook als er bij Sara een zwaargewonde, gruwelijk mishandelde, naakte vrouw wordt binnengebracht. De vrouw is aangereden door een auto nadat ze ontsnapt was aan haar ontvoerder. In een luguber ondergronds hol in het bos wordt het lijk van een andere vrouw gevonden, kort daarop verdwijnt er nog een vrouw. Slaughter weet als geen ander hoe je de spanning in een verhaal moet doseren en opvoeren. Ze schuwt het geweld en de gruwelijke details niet. Ook deze met vaart geschreven, spannende thriller over de jacht op een sadistische seriemoordenaar houdt de lezer op het puntje van zijn stoel. Zo nu en dan …Lire la suite

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant CountyEn lire plus sur Wikipedia