Nadat de lunch met haar moeder voor haar 31e verjaardag is geëindigd in een schietincident met drie doden, komt de dochter erachter dat haar moeder niet de vrouw is die zij dacht te kennen.
Titre
Gespleten
Auteur
Karin Slaughter
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pieces of her
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2018
494 p.
ISBN
9789402701562 (paperback) 9789402702095 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Gespleten

Eerste zin. In al die jaren dat ze van hem had gehouden, had ze hem ergens ook gehaat, op die kinderlijke manier waarop je iets haat waar je geen grip op hebt.

Andy Cooper luncht met haar moeder Laura in een restaurant wanneer de hel losbreekt: een gewapende tiener stormt binnen, vermoordt twee vrouwen en richt zich dan op Andy, die een politie-uniform draagt. Bedreigt hij haar of wil hij net dat ze hem neerschiet? Laura, keurige brave Laura springt voor haar dochter, daagt de schutter uit om te schieten en plant hem vervolgens een mes in de keel. Meteen is Laura overal op het nieuws, maar zij begrijpt dat ze door die ‘impulsieve’ daad – dertig jaar lang was ze erin geslaagd onder een andere identiteit te leven – nu echt in levensgevaar is. Zij én haar dochter. Daarom stuurt ze Andy weg.

Tijdens haar vlucht – geholpen door Laura’s aanwijzingen vindt ze een auto vol geld, valse identiteitskaarten en een pistool – ontdekt Andy dat het verleden van haar moeder bepaald niet vlekkeloos is. Laura, ooit een rijkeluisdochter en aanstormend pianotalent, had een extreemlinkse vriendengroep waa…Lire la suite

Nadat de lunch met haar moeder voor haar 31e verjaardag is geëindigd in een schietincident met drie doden, komt Andrea Cooper (Andy) er al snel achter dat haar moeder meer is dan de doorsnee moeder en charmante spraaktherapeute die net hersteld is van borstkanker. Voordat ze het goed en wel beseft, is Andy op de vlucht met haar moeders geheim, waarvan zij zelf niet eens weet wat het is. Terwijl Andy door Amerika rijdt, overlevend op instinct en gezond verstand en zoekend naar antwoorden, vraagt ze zich af of ze haar moeder ooit nog kan vertrouwen. Het heden wordt afgewisseld met gebeurtenissen rond de geboorte van Andy, waardoor duidelijk wordt dat Jane Queller ofwel Laura Oliver, zoals Andy haar moeder kent, een donker, gewelddadig verleden heeft. Keiharde, snelle, grafische thriller van de ´Queen of crime´ en Amerikaanse bestsellerauteur (1971), die onder andere bekend is van de series ´Grant County´ en ´Will Trent´. Drie sterren in de VN Detective en Thriller Gids.

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant…En lire plus sur Wikipedia