Veertig jaar na de onopgeloste moord op een jonge vrouw gaat een rechercheur op zoek naar de moordenaar, die nog altijd op vrije voeten is.
Titre
Gewetenloos
Auteur
Karin Slaughter
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Girl, forgotten
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2022
414 p.
ISBN
9789402710847 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

BOEKENBAL Meiklokje ontmoet snoeischaar

***()*

Vergeet Sara Linton even: Karin Slaughter heeft een nieuwe doortastende vrouwelijke hoofdpersoon bedacht bij wie de lezer op de schouders mag staan. Vier jaar geleden ontdekte Andrea Oliver in ‘Gespleten’ dat haar natuurlijke vader een moordzuchtige sekteleider is, en nu, in het nieuwe ‘Gewetenloos’, laat ze zich – zeer tegen de zin van Laura, haar moeder – inlijven door de United States Marshals Service, een dienst van de Amerikaanse federale politie. In haar eerste opdracht staat ze in voor de beveiliging van Esther Vaughn, een federale rechter – indertijd nog benoemd door Ronald Reagan – die met de dood bedreigd wordt. Die opdracht brengt Andrea naar een suf stadje aan de Amerikaanse westkust waar in 1982 Emily Vaughn, zeventien en zwanger, brutaal toegetakeld werd, en vervolgens voor dood achtergelaten in een vuilniscontainer. Ze werd nog twee maanden kunstmatig in leven gehouden, waardoor haar kindje ter wereld kon …Lire la suite

Een spannende Karin Slaughter-thriller over moeders en dochters, en het verlies van een vader. Emily Vaughn heeft een geheim — een geheim dat haar op haar eindexamenfeest fataal wordt. Veertig jaar later is de moord nog altijd niet opgelost, maar dat staat op het punt te veranderen als rechercheur Andrea Oliver naar de stad komt. Ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook háár het zwijgen op te leggen. 'Gewetenloos' is in een vloeiende stijl en met vaart geschreven.Karin Slaughter (Covington, 1971) is een internationaal bekende Amerikaanse thrillerschrijfster. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende prijzen. 'Pieces of Her' is tot Netflix-serie bewerkt en ook 'Valse getuige' en de 'Grant County'- en 'Will Trent'-reeks zijn in productie voor de televisie.

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant CountyEn lire plus sur Wikipedia