Als een vrouw getuige is van een aanslag haalt dat herinneringen van een aanslag op haar familie 28 jaar geleden naar boven en komt de schokkende waarheid aan het licht.
Titre
Goede dochter
Auteur
Karin Slaughter
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The good daughter
Éditeur
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
510 p.
ISBN
9789402726800 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Gruwelijk knap opgeschreven

FICTIE Karin Slaughter doet haar achternaam opnieuw alle eer aan in haar nieuwste bestseller Goede dochter.

Vanaf het begin gaat het meteen goed los in de keuken van de familie Quinn. Twee gewapende mannen dringen binnen en belagen moeder Gamma en de twee dochters Charlotte en Samantha. De aanslag heeft iets te maken met het werk van vader Rusty, die als advocaat in het kleine Pikeville opkomt voor misdadigers van het laagste allooi. De toon wordt gezet, met botresten, stukjes hersenen en wat er nog meer bij een goeie slachtpartij komt kijken.

De lezer hapt pas weer naar adem in het tweede hoofdstuk, als we 28 jaar verder zijn, en de draad van het verhaal oppakken met een van de meisjes, Charlotte. Zij is advocaat geworden, nog steeds in hetzelfde plaatsje. Vader Rusty verdedigt nog steeds misdadigers waar geen enkele andere advocaat zich aan durft te wagen. Over de andere zus, Samantha, voorlopig geen woord.

Slaughter geeft haar hoofdpersonen geen rust. De getraumatiseerde Charlotte moet er opnieuw aan geloven. Ze is getuige va…Lire la suite

Goede dochter

Eerste zin. Het was alsof er duizend wespen in Samantha Quinns benen prikten toen ze over de lange, verlaten oprit naar de boerderij rende.

Achtentwintig jaar geleden verloor Charlotte haar moeder bij een overval, haar zus werd levend begraven, zij verkracht. Als advocate verdedigt ze nu hopeloze gevallen en net dat dwingt haar om haar verleden onder ogen te zien. Karin Slaughter verbluft opnieuw. Haar beschrijving van geweld tegen vrouwen is angstaanjagend, maar ook hun vechtlust geeft ze alle eer.

****

HarperCollins (oorspronkelijke titel: The Good Daughter), 512 blz., € 19,99.

Charlotte Quinn (13) en zus Samantha (15) zijn slachtoffers van een aanslag op hun familie. Hun moeder komt daarbij om het leven. De relatie met hun vader en tussen de zussen zelf zal daarna nooit meer hetzelfde zijn. Achtentwintig jaar later is Charlotte getuige van een aanslag op haar oude school. Het misdrijf haalt herinneringen naar boven, helemaal als haar vader de verdediging van de dader op zich neemt. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om het verleden te negeren en wordt de schokkende waarheid langzaam ontrafeld. Het verhaal begint met een hoofdstuk over de ervaring van Samantha met de vroegere aanslag. Daarna vindt er een tijdsprong plaats. In het hele verhaal komen flashbacks van de aanslag voor vanuit de perspectieven van beide zussen. Spannende thriller met een goed uitgewerkte plot. De personages zijn menselijk en de relatie tussen beide zussen wordt mooi neergezet. Vierentwintigste in het Nederlands vertaalde thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur (1971). H…Lire la suite

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant…En lire plus sur Wikipedia