Livre
Néerlandais

Na die nacht

Karin Slaughter (auteur), Ineke Lenting (traducteur)
Een vrouwelijke arts krijgt te maken met een zwaargewonde jonge vrouw wier letsel overeenkomt met wat haar zelf vijftien jaar geleden is overkomen. Ze zet alles op alles om de vrouw te redden, maar beseft gaandeweg dat haar eigen verleden niet voor altijd begraven kan blijven.
Titre
Na die nacht
Auteur
Karin Slaughter
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
After that night
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2023 | Autres éditions
425 p.
Note
Bevat ook 'In gesprek met Karin Slaughter' (p. 415-425)
ISBN
9789402713350 (paperback)

Commentaires

Mannelijke misdaden

****1/2

Ruim 40 procent van de Amerikaanse vrouwen krijgt ooit te maken met seksueel geweld. Minder dan 20 procent van die gevallen wordt gemeld bij de politie, nog geen procent leidt tot een veroordeling. De onthutsende cijfers in het nawoord van 'Na die nacht', de nieuwe, alweer keiharde misdaadroman van Karin Slaughter passen in de strijd die de queen of crime uit Atlanta, Georgia al ruim twee decennia voert tegen vrouwenhaat, seksisme en seksueel misbruik. Niet alleen in haar al meer dan twintig literaire thrillers, maar ook onomwonden in interviews. Daarin noemt ze boze witte mannen weleens 'de dodelijkste wezens op aarde, net na muggen misschien' en vertelt ze vaak hoe ze aan haar vaste thematiek als schrijver kwam: opa mishandelde oma, maar iedereen in de familie zweeg. Precies door die stilte kon hij zijn gang blijven gaan, tot hij - 'godzijdank' - op een dag doodviel. Expliciete beschrijvingen van gruwelijkheden werden Slaughters handelsmerk. Niet omdat ze erop uit …Lire la suite

Een nieuwe thriller van Karin Slaughter over twee verkrachtingszaken, met Sara Linton en Will Trent in de hoofdrol. Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven volledig op zijn kop gezet toen een avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde. Inmiddels is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met Will Trent en heeft het verleden achter zich gelaten. Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp de zwaargewonde Dani Cooper treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf destijds. Terwijl Sara alles op alles zet om het leven van de jonge vrouw te redden, beseft ze dat het verleden niet voor altijd begraven kan blijven. Vlot, vaardig en toegankelijk geschreven. Let op: bevat expliciete scènes. Karin Slaughter (Covington, 1971) is een internationaal bekende Amerikaanse thrillerschrijver. Ze schreef tientallen boeken en won onder meer de Crimezone Thriller Award, de Edgar Allan Poe Award en The Interna…Lire la suite

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant CountyEn lire plus sur Wikipedia