Livre
Néerlandais
Een vrouwelijke detective wordt van verlof teruggeroepen om te assisteren bij het onderzoek naar de dood van een levend begraven jonge vrouw die behoorde tot een sekte-achtige commune op een boerderij in Georgia.
Titre
Trouweloos
Auteur
Karin Slaughter
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Faithless
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2012
463 p.
ISBN
9789023467687 (paperback)

Commentaires

Trouweloos is de vijfde roman uit Karin Slaughters zogenaamde ‘Grant County’-reeks. Het boek verscheen oorspronkelijk in 2005 en is nu al aan zijn 29e druk toe. Het hoofdpersonage van deze thrillerreeks is Sara Linton, een pediater uit een klein stadje in het zuiden van de Verenigde Staten. Via haar vriend, commissaris Jeffrey Tolliver, raakt ze indirect betrokken bij de onderzoeken van het plaatselijke politiekorps. In het begin van Trouweloos ontdekken Jeffrey en Sara per toeval een houten kist die onder de aarde verborgen is. In de kist vinden ze het lijk van een jong meisje dat met cyanide vergiftigd werd. Jeffreys onderzoek voert naar de bizarre familie Ward die met hulp van een klein legertje van sociale misfits een grote sojaboerderij runt. Bovendien staat de familie aan het hoofd van een religieuze sekte die naar soberheid en eenvoud streeft. Hoewel het op het eerste gezicht is alsof het meisje omwille van haar rebelse gedrag in de kist opgesloten werd, brengen J…Lire la suite
Inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton ontdekken tijdens een wandeling een dood meisje dat levend begraven moet zijn. Het onderzoek leidt hen naar een godsdienstige gemeenschap waar ex-gevangenen en drugsverslaafden worden opgevangen. Dan ontdekt de politie dat in twee jaar tijd negen van deze bewoners stierven en dat op allen een levensverzekering was afgesloten. Het net om de daders sluit zich. Spannend deel in een reeks rond kinderarts Sara Linton waarin niet alleen de misdaad centraal staat, maar ook het dagelijks leven van Sara, haar vriend Jeffrey en agente Lena Adams. Juist dit aspect zorgt voor veel binding met het verhaal dat verder leest als een trein en tot het eind blijft boeien. Normale druk.

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions