Twee zussen komen voor een dilemma te staan als een van hen de zoon van een door hen op jonge leeftijd vermoorde pedofiel als advocaat moet verdedigen in een verkrachtingszaak en hij laat weten van de moord op zijn vader op de hoogte te zijn.
Titre
Valse getuige
Auteur
Karin Slaughter
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
False witness
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2021
454 p.
ISBN
9789402708011 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Twee tienerzusjes, Callie en Leigh, worden elk op hun beurt aangerand door de vader van Andrew, het jongetje op wie ze babysitten. Op een avond doden ze de pedofiel en werken ze zijn lijk weg. Jaren later wordt Leigh, ondertussen advocate, gevraagd om Andrew te verdedigen in een verkrachtingszaak – zo vader zo zoon? - maar wanneer Andrew laat blijken dat hij weet wat er met zijn vader is gebeurd en ervan bewijs heeft, ontstaat er paniek bij Leigh. Samen met de sinds de gebeurtenissen drugsverslaafde Callie staat ze voor een dilemma: probeert ze hem achter tralies te krijgen of koopt ze zijn zwijgen af met zijn vrijheid? De zusters staan er alleen voor, terwijl de arrogante verdachte op veel steun kan rekenen. Het wordt een heftige psychologische strijd op leven en dood. Het verhaal waarin Covid-19 een minieme rol speelt, draait rond seksuele onderdrukking van de vrouw, maar is tegelijkertijd een voorbeeld van zusterliefde. Een keiharde thriller met na een sterk begin een dipje in het …Lire la suite

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant County