Livre
Néerlandais

Versplinterd

Karin Slaughter (auteur)
Dans la série:
Genre:
Titre
Versplinterd
Auteur
Karin Slaughter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fractured
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2008
436 p.
ISBN
9789023429173

Plusieurs formats:

Commentaires

Uit haar voorgaande boeken weten we al dat Karin Slaughter er niet van houdt haar lezers aan het lijntje te houden. Ook Versplinterd is amper tien bladzijden ver of er zijn al twee doden gevallen, en wel in Ansley Park, een van de duurste residentiële wijken van Atlanta.

Wanneer Abigail Campano thuiskomt, merkt ze dat er is ingebroken. Ze vliegt de trap op en treft daar niet alleen het lijk van dochter Emma aan, maar ook de moordenaar die over het lichaam staat gebogen. Hij stapt op Abigail toe, met een mes in zijn hand, en na een worsteling doodt Abigail de indringer met haar blote handen. Het Georgia Bureau of Investigation stuurt Will Trent ter plaatse, als waarnemer, want de zaak behoort officieel toe aan de politie van Atlanta. Trent vindt in de bloedsporen onderaan de trap echter forensisch bewijs dat de politie over het hoofd heeft gezien en binnen enkele minuten heeft hij de zaak overgenomen. Al snel ontdekt hij ook dat het lijk op de eerste verdieping niet Emma…Lire la suite
Als Abigail Campano thuiskomt, treft ze daar een moordenaar aan die zojuist haar dochter vermoord heeft. In het daaropvolgende gevecht doodt zij de moordenaar. Althans zo interpreteert zij de afschuwelijke scène zoals die zich afspeelde. Het meisje was echter niet haar dochter, maar haar vriendin en de moordenaar probeerde juist haar te helpen en was al dodelijk gewond. Haar dochter is ontvoerd. Agenten Will Trent van de politie van de staat Georgia en Faith Mitchell van de politie van Atlanta proberen de daders en het meisje op te sporen in een race tegen de klok. Ze stuiten op niet verwerkte jeugdtrauma’s, gevaarlijke pedofielen en een muur van zwijgzaamheid. De schrijfster schuwt het gruwelijke niet, creëert boeiende personages en legt voldoende dynamiet onder de verhoudingen tussen de hoofdpersonen zodat er altijd spanning aanwezig is. Een verhaal dat geen moment verveelt en maatschappelijke problemen een prominente plaats geeft. Ongetwijfeld is Karin Slaughter een van de meest be…Lire la suite

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant County