Livre
Néerlandais

Grote Anna leert lezen en rekenen

Kathleen Amant (auteur)

Grote Anna leert lezen en rekenen

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Anna gaat voor het eerst naar de grote school. Samen met haar moeder koopt ze een boekentas. De schooldag bestaat uit een kringgesprek, leesles, buitenspelen, rekenles, lunchpauze en gymles. Na school maakt Anna huiswerk, daarna is het tijd om te spelen.
Titre
Grote Anna leert lezen en rekenen
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789044817775 (hardback)

Commentaires

Uitgeverij Clavis had al een reeks rond peuter Anna. Die is sinds een tijdje aangevuld met een reeks rond kleuter Anna, waarin zij benoemd wordt als Grote Anna. In dit boek gaat Grote Anna voor het eerst naar het eerste leerjaar, ‘de grote school’. De eerste stap die Grote Anna hiervoor moet zetten is een boekentas kopen waarin ze al haar schoolspulletjes kan opbergen. Ze kiest voor een rode boekentas. Op de eerste schooldag vult ze die rode boekentas zorgvuldig met stiftjes, een broodtrommel, een banaan, potloden en een balpen. Samen met haar mama wacht Grote Anna een beetje nerveus tot de bel gaat en het tijd is om naar de klas te gaan. Dan volgt bladzijde na bladzijde de beschrijving van een schooldag in het eerste leerjaar: kennismaking met de juf tijdens een kringmoment, een vaste plaats in de klas – gelukkig zit Grote Anna naast haar vriendje Leon –  de eerste woordjes lezen, de speeltijd en het samen spelen met de nieuwe klasgenootjes, de eerste rekenles, de lunchpauze, de gyml…Lire la suite
Het is Anna's eerste dag op de grote school. Een nieuwe schooltas, nieuwe schriften, nieuwe vriendjes en nieuwe vakken, zoals lezen en rekenen. Anna vindt het fantastisch en gaat direct schooltje spelen met haar poppen en knuffels als ze klaar is met haar huiswerk. Deel uit de 'Grote Anna'-serie, waarin eerder o.a. 'Grote Anna leert zwemmen'* verscheen. In dit deel wordt verteld hoe een dag op school eruit ziet. Jammer voor de Nederlandse markt is, dat het om het Vlaamse schoolsysteem gaat, waar kleuterschool en 'grote school' nog apart zijn, zoals in Nederland voor de invoering van de basisschool. Kleurrijke, vrij simpele illustraties over dubbele bladzijden, waarin het verschil tussen volwassenen en kinderen (zeker qua gezicht) nauwelijks te zien is. De vrij grote hoeveelheid tekst (zes tot acht regels) staat in, voor prentenboeken, vrij kleine letter boven aan de bladzijde, in de illustratie, maar dat is niet storend. Een boek over school slaat bij kinderen tussen de vier en zes ja…Lire la suite

Grote Anna leert lezen en rekenen

Vandaag is het voor Anna een bijzondere dag. Vanaf vandaag mag Anna naar de ‘grote’ school. Daar zal ze leren lezen en rekenen. Dat is best spannend. Met haar nieuwe boekentas vol schrijfspulletjes stapt ze de eerste schooldag in het eerste leerjaar tegemoet. Een nieuwe school, een nieuwe juf en nieuwe vriendjes … Veel plezier, Anna!
Grote Anna heeft al heel wat avonturen beleefd. Deze keer gaat Anna naar het eerste leerjaar. Een mijlpaal in het leven van een kind. Het is een prima informatief boek over het onderwerp met de illustraties zoals we die van Kathleen Amant gewoon zijn. Eén detail: op de speelplaats staat een jongen met een rode boekentas en in de klas is de boekentas van diezelfde jongen plots groen. Het blonde meisje op de speelplaats heeft een blauwe boekentas en in de klas is het plots een roze geworden. Mijn zoon van vijf had het opgemerkt. Misschien toch op letten in de toekomst.