Livre
Néerlandais

Ga nooit terug

Lee Child (auteur), Jan Pott (traducteur)
Jack Reacher zoekt contact met de vrouwelijke commandant van de Special Unit van de Militaire Politie in Washington en komt daardoor terecht in een gevecht met een onduidelijke tegenstander.
Titre
Ga nooit terug
Auteur
Lee Child
Traducteur
Jan Pott
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Never go back
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
383 p.
ISBN
9789024561902 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Voor de weinigen die Jack Reacher nog niet kennen: deze romanheld van de hand van de Britse auteur Lee Child is een Amerikaanse ex-MP die na zijn eervolle ontslag uit de dienst zijn vaderland doorkruist met niet meer dan zijn identiteitskaart en een opvouwbare tandenborstel. Hij is een kruising van twee overwegend Amerikaanse literaire genres: de eenzame westernheld à la Owen Wister en de keiharde hard-boiled detective uit de boeken van Raymond Chandler. Alleen is hij nog harder en ook sterker gekant tegen het sedentaire aspect van de huidige samenleving, hij kan en wil zich niet settelen. Daarom zwerft hij van staat naar staat, waar hij onvermijdelijk in contact komt met een zwakkere medemens die zijn hulp nodig heeft. In die zin is Reacher de moderne tegenhanger van de ridder, maar dan zonder diens ridderlijkheid ten opzichte van overwonnen vijanden.
Jack Reacher is terug in deze spectaculaire aflevering van een van de succesvolste thrillerreeksen ooit. Met Ga nooit t…Lire la suite
Jack Reacher reist terug naar Washington omdat hij de nieuwe commandant van zijn vroegere legereenheid wil ontmoeten. Maar als hij aankomt, is zij afwezig en wordt hij beschuldigd van twee misdrijven: het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en het hebben van een ongeoorloofde seksuele relatie (met een dochter als gevolg), wat in het leger een misdaad is. Ook de nieuwe vrouwelijke commandant is gearresteerd, zogenaamd wegens corruptie. Reacher vertrouwt het zaakje niet, zeker niet meer als een paar zware jongens hem een lesje willen leren. Wat volgt is een lange speurtocht naar wie hier achter zit en naar het waarom. Spannend, verrassend en steeds boeiend, al is dit de achttiende Jack Reacher thriller. Uiteraard moet de lezer de typische Amerikaan Jack Reacher die elk gevecht wint en de wet op zijn eigen manier toepast (nood breekt wet!) voor lief nemen, maar de schrijver stelt wel een potentieel gevaarlijke situatie aan de orde: gewetenloze lieden die in hun jacht naar geld er nie…Lire la suite

À propos de Lee Child

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins at Flickr

Lee Child, de son vrai nom James Dover Grant, né le 29 octobre 1954 à Coventry, est un écrivain et scénariste britannique.

Biographie

Il fait des études de droit à Sheffield, puis il travaille à la chaîne de télévision Granada Television à Manchester. Il y reste dix-huit ans avant de se lancer dans l'écriture. Il vit actuellement à New York.

À partir de 1997, il publie une série d'une vingtaine de thrillers où le héros récurrent, Jack Reacher, ancien officier de police militaire, se déplace en mission aux quatre coins des États-Unis. Comme tout dur à cuire du polar, Reacher est solitaire, froid, efficace et hanté par son passé. Ses ouvrages sont des best-sellers. Le personnage est incarné au cinéma à deux reprises par Tom Cruise. L'écrivain réalise un caméo dans les deux longs métrages.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions