Livre audio
Néerlandais

Alice in Wonderland

Lewis Carroll (auteur), Jeroen Kramer (autre)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Alice komt in een wonderlijke wereld terecht als ze het haastige, witte, sprekende konijn achterna holt. Alles is heel anders dan in de gewone wereld en er lijkt geen eind te komen aan het aantal vreemde wezens dat ze tegenkomt. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Alice in Wonderland / Lewis Carroll ; voorgelezen door Jeroen Kramer
Auteur
Lewis Carroll
Autre
Jeroen Kramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Alice's adventures in Wonderland
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2005
2 cd's
ISBN
90-6112-025-X

Plusieurs formats:

Commentaires

Alice was een favoriet van Koningin Victoria. Ze is voor vele generaties kinderen een van de allergrootse figuren uit de kinderliteratuur. Ze inspireerde toneelschrijvers, filmregisseurs en vele illustratoren, die echter nooit de oorspronkelijke tekeningen van John Tenniel (1820-1914, beroemd om zijn politieke karikaturen in het tijdschrift 'Punch') hebben overtroffen. Ze was en is voer voor psychologen. Ze fascineerde en fascineert letterkundigen, taalkundigen, biografen en logici. Ze beïnvloedde experimentele schrijvers als James Joyce en Raymond Queneau. De surrealisten omarmden haar. De popgroepen Jefferson Airplane ('White Rabbit') en de Beatles ('I am the Walrus') werden door Carrolls verhalen over Alice geïnspireerd. En Alice's bizarre, soms bevreemdende avonturen leidden en blijven leiden tot meerdere vertalingen in praktisch elke taal, ondanks, of misschien juist wel dankzij het feit dat Carrolls meesterlijke woordspelingen, taalvondsten en zotte nonsensparodieën op kinderrij…Lire la suite
Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door presentator, journalist en auteur Jeroen Kramer. In de vertaling van Cornelis Reedijk en Alfred Kossman zijn de avonturen te volgen van het ondernemende en nieuwsgierige meisje Alice. Alice zit naast haar zus aan de waterkant en verveelt zich vreselijk als er opeens een wit konijn langs komt rennen, dat de hele tijd roept: 'O wee, o wee, ik kom vast te laat.' Als het konijn in een hol verdwijnt, gaat ze er achteraan en komt terecht in Wonderland, waar ze vreemde avonturen beleeft. Het al sinds de eerste uitgave (1865) populaire boek is een rijk en nooit verouderend verhaal. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Lewis Carroll

Lewis Carroll, nom de plume de Charles Lutwidge Dodgson, est un romancier, essayiste, photographe amateur et professeur de mathématiques britannique, né le 27 janvier 1832 à Daresbury (Cheshire) et mort le 14 janvier 1898 à Guildford. Il est principalement connu pour son roman Les Aventures d'Alice au pays des merveilles (1865) et sa suite, De l'autre côté du miroir (1871).

Issu d'une famille anglicane plutôt conservatrice (liée à la Haute Église), il a fait ses études à la Christ Church d'Oxford, avant d'y enseigner. C'est là qu'il rencontre Alice Liddell, fille du doyen Henry Liddell, avec qui il noue une relation à l'origine de son roman, b…En lire plus sur Wikipedia