Een jonge vrouwelijke commissaris van politie in een kleine plaats in Ohio met een grote Amish-gemeenschap krijgt te maken met de moord op een jonge vrouw die te maken lijkt te hebben met een serie moorden van jaren terug.
Titre
Zwijgplicht
Auteur
Linda Castillo
Traducteur
Erica Feberwee Monique Eggermont
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sworn to silence
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2009
311 p.
ISBN
9789022995785 (paperback)

Commentaires

In een stadje, dat grotendeels uit Amish bestaat, wordt op een winterse dag een gemarteld meisje dood gevonden. Politie-inspecteur Kate Burkholder komt zelf uit het Amish-milieu, waarmee ze heeft gebroken. Vijftien jaar geleden hebben eenzelfde soort moorden plaatsgevonden, waarbij ze als tiener bijna zelf het slachtoffer werd. Gaat het om dezelfde moordenaar? Spannende sfeervolle detective met een goede weergave van de kloof tussen de Amish en de 'English' en de kou van Ohio in de winter. De schrijfster schreef eerder romantische boeken. Dit is haar eerste detective, ze werkt al aan een tweede. Ze heeft zelf een Amish-achtergrond. Paperback, kleine druk.

À propos de Linda Castillo

Linda Castillo, née en 1960 à Dayton en Ohio, est une romancière américaine, auteure de roman policier et de roman d'amour.

Biographie

L'action de la série Kate Burkholder se situe en pays Amish. Le premier roman de cette série a &té adapté pour un téléfilm Condamnés au silence (An Amish Murder) réalisé par Stephen Gyllenhaal. Le cinquième roman Her Last Breath a été nommé pour le prix Thriller du meilleur roman 2014 et le onzième Shamed pour le prix Sue Grafton 2020.

Œuvre

Romans

Série Kate Burkholder