In een meer op een landgoed even buiten Kopenhagen wordt bij toeval het reeds ontbonden lichaam van een Nigeriaans meisje gevonden.
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Pigen i Satans mose
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Bruna, 2013
350 p.
ISBN
9789400502338 (paperback)

Commentaires

Zo eenvoudig en sober als de cover eruitziet — in één kleur, met alleen een silhouet en een mismoedige boom — zo ingewikkeld is de plot van Geweld, alweer de vierde thriller met hoofdinspecteur Konrad Simonsen in de hoofdrol. Alles begint nochtans eenvoudig: met de (ongeplande) moord op een jonge zwarte vrouw die in Denemarken in de gedwongen prostitutie verzeild is geraakt. Omdat ze zich niet enthousiast genoeg gedraagt tegenover haar klanten, krijgt ze van haar werkgevers (of beter: uitbuiters) een fiks pak slaag dat bedoeld is om haar een lesje te leren. Het loopt echter verkeerd af, en ‘Jessica’ — zoals ze in Denemarken heet — eindigt vastgesnoerd aan een zware steen op de bodem van een meer net buiten Kopenhagen. Daar wordt haar lichaam ongeveer een jaar later gevonden, en het onderzoek naar de dood van het meisje zet de politie op het spoor van een ingewikkeld netwerk van illegale activiteiten waarin mensenhandel, prostitutie en het witwassen van geld met kansspelen centr…Lire la suite
Vierde zelfstandig te lezen deel na 'Verraad'* uit de thrillerserie van de Deense broer en zus met inspecteur Konrad Simonsen in de hoofdrol. In een meer op een landgoed even buiten Kopenhagen wordt bij toeval het reeds ontbonden lichaam van een Nigeriaans meisje gevonden. Als de lokale politie het vermoorde meisje in de media heel onhandig benoemt, wordt de zaak overgedragen aan het hoofdbureau in Kopenhagen. Konrad Simonsen en zijn team proberen de identiteit van het meisje te achterhalen en gaan op zoek naar haar moordenaar. Aanknopingspunten zijn er aanvankelijk weinig. Pas als ontdekt wordt wie een brute verkrachter is, komt de zaak verder en ontdekt het team een link met gedwongen prostitutie en internationale vrouwenhandel. Bijzondere thriller door het afwisselende vertelperspectief vanuit de criminelen en vanuit het rechercheteam. Goede couleur locale. De personages blijven wat afstandelijk. Ook al weet de lezer vanaf het begin wie het meisje is, en hoe, waarom en door wie ze …Lire la suite

À propos de Lotte Hammer

Lotte Hammer, née en 1955 à Frederiksværk, est une écrivaine danoise.

Elle est surtout connue pour la série policière Inspecteur Konrad Simonsen, coécrite avec son frère Søren Hammer (da) (1952, Frederiksværk).

Biographie

Après ses études d'infirmière, complétées en 1977, Lotte Hammer commence à exercer cette profession. Elle travaille en Grèce, en Allemagne, puis sur les plates-formes pétrolières de la mer du Nord et sur une base américaine située au Groenland.

De 1995 à 2010, elle dirige les services sociaux Halnaes au Danemark. De 2006 à 2010, elle s’engage dans la vie politique locale.

Elle se consacre à l'écriture depuis 2010 avec son frère Søren Hammer. Ce dernie…En lire plus sur Wikipedia