Wanneer twee kinderen in de gymnastiekzaal van hun school in Kopenhagen vijf mannelijke lijken ontdekken, komt Konrad Simonsen met zijn team in actie. Bij het onderzoek worden zij uit diverse hoek tegengewerkt.
Titre
Misbruik
Auteur
Lotte Hammer Søren Hammer
Traducteur
Geri De Boer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Svinehunde
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
335 p.
ISBN
9789022998854 (paperback)

Commentaires

Deze politieroman is de eerste van een geplande reeks met de Konrad Simonsen, rechercheur moordzaken van de politie in Kopenhagen, in de hoofdrol. De in Scandinavië zeer succesvolle roman werd gezamenlijk geschreven door een Deense broer en zus. Uitgangspunt van het verhaal vormen twee kinderen die op een treurige maandagmorgen in de gymnastiekzaal van hun school vijf vanaf het plafond hangende, sadistisch bewerkte naakte mannelijke lijken ontdekken. Het blijken allemaal pedofielen te zijn. Het team van Simonsen bestaat uit nogal wat speciale typetjes van verschillende leeftijden. De politie wordt tegengewerkt door de pers en een bevolking die het voor de daders opneemt. In aanleg een actueel en spannend verhaal met veel diepgang. Het soms wat cynische taalgebruik, weinig geloofwaardige zijweggetjes en langdradigheid doen helaas afbreuk aan de kwaliteit van de roman. Kleine druk.

À propos de Lotte Hammer

Lotte Hammer, née en 1955 à Frederiksværk, est une écrivaine danoise.

Elle est surtout connue pour la série policière Inspecteur Konrad Simonsen, coécrite avec son frère Søren Hammer (da) (1952, Frederiksværk).

Biographie

Après ses études d'infirmière, complétées en 1977, Lotte Hammer commence à exercer cette profession. Elle travaille en Grèce, en Allemagne, puis sur les plates-formes pétrolières de la mer du Nord et sur une base américaine située au Groenland.

De 1995 à 2010, elle dirige les services sociaux Halnaes au Danemark. De 2006 à 2010, elle s’engage dans la vie politique locale.

Elle se consacre à l'écriture depuis 2010 avec son frère Søren Hammer. Ce dernie…En lire plus sur Wikipedia