De eenvoudige zaak waarmee inspecteur Konrad Simonsen na zijn hartaanval begint, de dood van een postbode door een val, verandert al gauw in een gecompliceerd moordonderzoek.
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Ensomme hjerters klub
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2012
317 p.
ISBN
9789022999257 (paperback)

Commentaires

Als Konrad Simonsen, hoofdinspecteur en chef Moordzaken van de politie in Kopenhagen na hersteld te zijn van een zware hartaanval weer parttime gaat werken, krijgt hij, om te beginnen een eenvoudige zaak toebedeeld. Een oudere postbode is dood gevonden, maar wat eerst een ongelukkige val van de trap leek, blijkt later moord te zijn. Ook was de man betrokken bij de nooit opgeloste verdwijning van een Engels meisje in 1969. Als een collega van Konrad een schietpartij op een middelbare school onderzoekt, ontdekt ze dat twee slachtoffers contact hadden met de postbode. Rustig beginnen zit er dus niet in voor Konrad, die ook nog eigen emoties uit het verleden aan het verwerken is. De derde misdaadroman van de Deense broer en zus over hoofdinspecteur Simonsen. De eerste twee waren een groot succes, ze werken aan een vierde en vijfde boek over hem. Ook dit is weer zo’n spannende, heel goed opgebouwde Scandinavische thriller/detective, met veel aandacht voor mensen en situaties en een verrass…Lire la suite

À propos de Lotte Hammer

Lotte Hammer, née en 1955 à Frederiksværk, est une écrivaine danoise.

Elle est surtout connue pour la série policière Inspecteur Konrad Simonsen, coécrite avec son frère Søren Hammer (da) (1952, Frederiksværk).

Biographie

Après ses études d'infirmière, complétées en 1977, Lotte Hammer commence à exercer cette profession. Elle travaille en Grèce, en Allemagne, puis sur les plates-formes pétrolières de la mer du Nord et sur une base américaine située au Groenland.

De 1995 à 2010, elle dirige les services sociaux Halnaes au Danemark. De 2006 à 2010, elle s’engage dans la vie politique locale.

Elle se consacre à l'écriture depuis 2010 avec son frère Søren Hammer. Ce dernie…En lire plus sur Wikipedia