DVD
Persan
Karim werkt op een struisvogelboerderij in de buurt van Teheran. Als het dure gehoorapparaat van zijn dochter stuk gaat en hij ook nog zijn baan verliest, gaat hij op zijn brommer naar de stad om geld te verdienen
Titre
The song of sparrows
Directeur
Majid Majidi
Acteur
Mohammad Amir Naji Hossein Aghazi Maryam Akbari
Compositeur
Hossein Alizadeh
Langue
Persan
Éditeur
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
92 min.
Note
Perzisch gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249475880
mooov

Commentaires

De Iraanse acteur-regisseur Majid Majidi trok eerder internationale aandacht met Children of heaven en Rain. Hoofdpersoon in zijn laatste film (2008) is Karim, een arme huisvader die werkt op een struisvogelboerderij. Wanneer het dure gehoorapparaat van zijn dochter kapotgaat en hij ook nog zijn baan verliest, trekt hij naar het nabijgelegen Teheran om geld te verdienen als taxichauffeur. Jos van der Burg (Parool 7-1-'09): '(...) een nogal brave, sentimentele film met een positieve boodschap. (...) de film levert en passant milde sociale kritiek op de klassenverschillen in de Iraanse samenleving. Dat de vader nogal een kluns is - deftiger gezegd: een tragikomische antiheld - helpt ook niet mee om de kost te verdienen. Dat het gezin dankzij de kinderen de moeilijkheden overwint, is een traditie in Iraanse films. Daarin zorgen volwassenen meestal voor chaos en kinderen voor inventieve oplossingen.' Acteur Reza Naji won in Berlijn een Zilveren Beer voor Beste acteur. Geen extra's.

À propos de Majid Majidi

CC BY 4.0 - Image by Amir Hesaminejad

Majid Majidi (en persan : مجید مجیدی), né le 17 avril 1959 à Téhéran, est un réalisateur, scénariste et producteur iranien.

Biographie

Né en 1959 dans une famille de la classe moyenne à Téhéran, il commence à 14 ans à jouer dans une troupe de théâtre amateur. Il étudie ensuite à l'Institut d'art dramatique de Téhéran.

Après la révolution iranienne, il joue dans plusieurs films, notamment Boycott de Mohsen Makhmalbaf (1985).

Ses débuts en tant que réalisateur et scénariste datent de 1992, avec le film Baduk, son premier long métrage qui est présenté au Festival de Cannes et qui gagne plusieurs prix en Iran. Depuis, il a écrit et réalisé plusieurs films qui ont gagné des récompenses de niveau mondial, comme Bacheha-ye āsemān (Les Enfants du ciel) en 1997 qui a gagné…En lire plus sur Wikipedia