Livre
Néerlandais

Prinses Pruilsnuit, of De uitvinding van de slagroomspuit

Marc De Bel (auteur), Nikola Hendrickx (dessinateur)

Prinses Pruilsnuit, of De uitvinding van de slagroomspuit

Marc De Bel (auteur), Nikola Hendrickx (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Prinses Pruilsnuit vindt geen enkele jongeman goed genoeg om met haar te trouwen. Ten einde raad besluit de koning dat degene die haar laat glimlachen haar bruidegom zal worden. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Prinses Pruilsnuit, of De uitvinding van de slagroomspuit
Auteur
Marc De Bel
Dessinateur
Nikola Hendrickx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789461319869 (hardback)

Commentaires

Prinses Pruilsnuit heet eigenlijk prinses Asteria van Koekamanga, maar iedereen noemt haar prinses Pruilsnuit, omdat ze alles stom en vies vindt. Alle toetjes die gemaakt worden, zijn smerig en niemand kan iets goed doen of haar blij maken. Er is geen enkele man in het rijk die aan haar eisen voldoet. De koning zegt ten einde raad dat degene die haar laat glimlachen met haar mag trouwen. Maar niemand krijgt dat gedaan. Totdat de sproetige keukenhulp haar een heerlijk toetje brengt: flubbermoes. Zal het hem lukken daarmee het hart van de prinses te ontdooien? Leuk verhaal in sprookjessfeer met hilarische illustraties. De afbeeldingen beslaan een of twee pagina’s en bevatten veel humoristische details. Karaktertrekken zijn uitvergroot waardoor het voorlezen een klein feestje is. Fijn voorleesverhaal voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Prinses Pruilsnuit

Haar naam laat aan duidelijkheid niets te wensen over: prinses Pruilsnuit is een verwende zuurpruim die haar dagen doorbrengt met zagen en klagen. Niets is goed genoeg in haar ogen, en al zeker niet de rij huwelijkskandidaten die defileren. Wanhopig organiseert Zazapus de Wijze een wedstrijd: wie een glimlach op het gezicht van de prinses kan toveren, mag haar huwen. Uiteindelijk is het keukenhulpje degene die haar hart verovert. Het verhaaltje weegt licht en is niet bijzonder origineel te noemen. Bovendien is er een discrepantie tussen het verhaaltje dat zich op kleuters richt en de tekst die boven hun hoofden schiet. Niet alleen is deze lang, met een stevig volume per pagina, het aantal moeilijke woorden is ook legio: pekelzuurprinses, muggenziftster, fratsenmakers, allegaartje, … Ook zinnen als ‘Haar dwingende blik laat de vlinders in Flubberts buik wild opfladderen.’ zijn geen evidentie bij het voorlezen. En de keuze voor het Nederlandse ‘toetje’, een centraa…Lire la suite