Livre
Néerlandais

Operatie Chastise : het verhaal van de Dambusters 1943

Max Hastings (auteur)

Operatie Chastise : het verhaal van de Dambusters 1943

Reconstructie van de Britse raid van het 617 Squadron op op de Eder- en Möhne-dammen in 1943.
Titre
Operatie Chastise : het verhaal van de Dambusters 1943
Auteur
Max Hastings
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Chastise : the Dambusters story 1943
Éditeur
Amsterdam: Hollands Diep, 2020
387 p.
ISBN
9789048852697 (hardback)

Commentaires

Om de Duitse oorlogsindustrie een zware klap toe te brengen, voerden het 617 Squadron van het Britse Bomber Command in de nacht van 16 op 17 mei 1943 een aanval uit met speciale stuiterbommen op de Eder- en Möhne-dammen. Van de negentien Lancaster bommenwerpers onder leiding van overste Guy Gibson keren slechts elf toestellen terug. De raid werd door Churchill aan de Britse bevolking verkocht als een groot succes, maar de gevolgen voor de Duitse oorlogsindustrie bleken gering. Het effect van het bombardement was na een maand teniet gedaan. De bekende Britse historicus Max Hastings verhaalt in 'Operatie Chastise' op fascinerende wijze de geschiedenis van de 'Dambusters'. De planning, de voorbereidingen, de techniek, de mannen en de machines, en tenslotte de aanval op de dammen die zeker niet vlekkeloos verliep. Max Hastings vertelt voor de eerste keer het volledige verhaal. De heroïsche prestatie van de Royal Air Force werd in 1944 door Guy Gibson zelf beschreven in de klassieker 'In z…Lire la suite

À propos de Max Hastings

CC BY 2.0 - Image by Financial Times

Sir Max Hastings (né le 28 décembre 1945) est un journaliste et historien britannique.

Max Hastings est le fils de Macdonald Hastings, correspondant de guerre, et Anne Scott-James, éditrice au Harper's Bazaar. Diplômé de l'University College d'Oxford,il est durant de longues années reporter et correspondant international pour la BBC et l'Evening Standard. En 1982, durant la guerre des Malouines, il est le premier journaliste à entrer dans Port Stanley libéré par les troupes britanniques. Membre de la rédaction du Daily Telegraph de 1986 à 1996, il travaille ensuite à nouveau à l'Evening Standard de 1996 à 2002.

Max Hastings est l'auteur de nombreux ouvrages consacrés à l'histoire militaire, et tout particulièrement à la Seconde Guerre mondiale.

Ouvrages