Livre
Néerlandais

De raadselachtige ruimte

Neal Shusterman (auteur), Eric Elfman (auteur), Wiebe Buddingh' (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De uitvindingen van Nikola Tesla blijken onderdeel te zijn van één grote uitvinding. Nick probeert de verkochte uitvindingen terug te krijgen, maar het Accelerati-genootschap zit hem op de hielen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De raadselachtige ruimte
Auteur
Neal Shusterman Eric Elfman
Traducteur
Wiebe Buddingh'
Dessinateur
Wouter Tulp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Edison's alley
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2015
333 p. : ill.
ISBN
9789000345939 (hardback)

Commentaires

In dit spannende vervolg op 'De mysterieuze zolder'* ontdekt Nick dat de via de garageverkoop verkochte voorwerpen met hun vreemde eigenschappen onderdelen zijn van de Nieuwe Intensieve Kracht Straler (N.I.K.S). Maar Dr. Alan Jorgenson van het duistere Accelerati-genootschap weet dit ook. Nick en zijn vrienden en de leden van Accelerati gaan allemaal op zoek naar de verkochte apparaten. En Dr. Jorgenson schuwt geen enkele manier om de apparaten als eerste te vinden of ze Nick en zijn vrienden afhandig te maken. En dan krijgt Nick het aanbod om lid te worden van Accelerati. Een aanbod dat hij niet af kan slaan zonder grote gevolgen. Spannend, met vaart geschreven verhaal. Het verhaal beslaat 34 hoofdstukken. Boven ieder hoofdstuk staat een kleine zwart-witte potloodillustratie afgebeeld. Op het omslag staan Nick en zijn vrienden op een bowlingbaan. Vanaf ca. 11 jaar.

De raadselachtige ruimte

Dit boek vormt het tweede deel van een driedelige reeks. Het is een echt vervolgverhaal; dit boek kan dus bijna niet afzonderlijk gelezen worden. Alles wat in het eerste boek is opgezet, wordt hier verder uitgewerktl. Het hoofdpersonage, Nick, is in het eerste deel begonnen aan de opbouw van een inmens groot toestel, dat op zijn zolder verborgen was. Het tweede deel draait rond de voltooiing van het toestel en stap per stap lees je ook waarom dat toestel nodig is en - misschien nog belangrijker - waarom het Accelerati-genootschap ernaar op zoek is. Terwijl deze Accelerati in het eerste boek nog een groot mysterie waren, wordt hun structuur en werking volledig duidelijk in het tweede boek en laat men ook al duidelijk merken dat ze een nog grotere rol gaan spelen in het laatste deel.

Nick wordt nog steeds geholpen door zijn vier beste vrienden, hoewel de Accelerati erin geslaagd zijn om ook in dat groepje binnen te dringen. Het grote toestel bestaat uit allerhande kleinere…Lire la suite

À propos de Neal Shusterman

Neal Shusterman, né le 12 novembre 1962 à Brooklyn, est un romancier, poète et scénariste américain, spécialisé dans le roman policier, la science-fiction, le fantastique et la littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Neal Shusterman grandit dans son quartier natal défavorisé de Brooklyn. Il termine ses études secondaires grâce à une bourse de l'American School Fondation. Il poursuit ses études à l'université de Californie à Irvine, où il obtient des diplômes en psychologie et en art dramatique. Grand sportif, il est également membre de l'équipe de natation de l'université. Pendant ses années d'études en Californie, il tient une chronique humoristique dans le journal universitaire.

Après ses études, il travaille un temps dans une agence d'artistes de Los Angeles qui prend bientôt en charge sa propre carrière. Il publie …En lire plus sur Wikipedia