Livre
Néerlandais

Kleine raaf maakt ruzie

Nele Moost (auteur), Annet Rudolph (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Kleine Raaf wil de baas spelen over iedereen en maakt met iedereen ruzie. Prentenboek met drukke tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Raven, Ruzie
Titre
Kleine raaf maakt ruzie / een verhaal van Nele Moost ; met prenten van Annet Rudolph
Auteur
Nele Moost
Dessinateur
Annet Rudolph
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Alles verzankt ! und ruck-zuck wieder vertragen
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-5838-240-0

Commentaires

Hoewel het al dagenlang regent en Kleine Raaf zich verveelt, laat hij zich toch niet meteen overtuigen wanneer Schaap hem komt uitnodigen om te komen spelen en logeren. Schaap moet Kleine Raaf beloven dat hij mag kiezen wat ze gaan spelen. Maar dat is buiten Das, Beer, Ever en de andere dieren die ook van de partij zijn, gerekend. De een wil circus spelen, de ander wil soep en spaghetti klaarmaken, Schaap wil schapenwolkjes tellen en zo heeft iedereen wel een idee, en niemand heeft zin in dat van de ander. Het komt tot een stevige ruzie, en Kleine Raaf loopt weg. Onderweg vindt hij het lakentje dat hij verloren was, en dat brengt hem op het idee om terug te keren naar de anderen als... het ruziespook. Gelukkig kan haast iedereen erom lachen en dat brengt de diertjes op het idee om een griezelfeestje te bouwen. Opeens gaan ze met vereende krachten aan het werk: de een maakt wormenpudding, een tweede spoken van papier, een derde gemene, griezelige balonnen... En allemaal verkleed gaan z…Lire la suite
Prentenboek uit een serie over Kleine Raaf. Hij wil de baas spelen over de andere dieren: Schaap, Beer, Ever, Haas, Wolf e.a. Hij maakt met iedereen ruzie, totdat hij voor spook gaat spelen. Schaap, die bang is, maakt een pompoenlampion en verkleed in het donker maken de dieren een optocht. Kleine Raaf zegt dan: "Ruziemaken is het beste wat er bestaat. Maar daarna mogen we niet vergeten alles weer goed te maken!". De onnatuurlijk aangeklede dieren gedragen zich als kleuters, ze slapen bij elkaar in slaapzakken en spelen circus. Compacte, verhalende tekst tussen de bonte, veelkleurige zwartomlijnde aquarellen. Geen perspectief; veel actie, wat de pagina's druk maakt. Soms moeilijk taalgebruik: 'het op een akkoordje gooien', 'misnoegd', 'betweters', 'zoete broodjes bakken'. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.