Livre
Néerlandais

Gonnie en Gijsje

Olivier Dunrea (auteur), J.H. Gever (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
De gansjes Gonnie en Gijsje zijn vriendinnen en trekken altijd samen op, totdat Gijsje ineens haar eigen weg gaat. Prentenboek met eenvoudige en vertederende tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Gonnie en Gijsje
Auteur
Olivier Dunrea
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gossie & Gertie
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2022
[30] p. : ill.
ISBN
9789025776077 (hardback)

Commentaires

De gansjes Gonnie en Gijsje zijn dikke vriendinnen; ze kunnen niet zonder elkaar en beleven hun kleine avontuurtjes samen, met hun respectieflijke rode en blauwe laarsjes aan. Ze spelen, duiken in de vijver en doen alles samen. Gonnie is degene die leidt, totdat Gijsje weigert in de modderpoel te springen en haar eigen gang gaat. Gonnie probeert Gijsje weer mee te krijgen, maar Gijsje neemt Gonnie mee omdat het etenstijd is. De tekeningen zijn grappig, er is veel wit op de pagina’s en de (jonge) gansjes zijn vertederend en geestig afgebeeld. Het boekje is uitgegeven op dikke gekartonneerde glanzende bladzijden met twee afgeronde hoeken en ziet er stevig genoeg uit voor kinderknuistjes. De ondersteunende tekst bestaat uit korte begeleidende zinnen. Uiteraard geschikt om voor te lezen er meer bij te vertellen. Vanaf ca. 2 jaar. Zie ook 'Gonnie'*.

Gonnie en Gijsje altijd samen

Gonnie en Gijsje zijn dikke vriendinnen. Ze doen heel veel dingen samen. Ze dragen allebei laarsjes. Ze spetteren graag in de regen, spelen verstoppertje tussen de bloemen, duiken in de vijver, staan op wacht in het donker ... Ze zijn altijd samen. Tenzij er eens eentje haar eigen zin doet natuurlijk. Want Gonnie springt graag in de modderpoel. Gijsje niet, Gijsje blijft staan. En als Gonnie ergens naar toe wil gaan, loopt Gijsje graag achter verschillende diertjes aan. Maar wanneer het etenstijd is, gaan ze gezellig samen eten. Zo leren kleine kinderen dat er ook tussen vrienden verschillen mogen zijn. Niet iedereen is hetzelfde en dat is oké. De lieve en eenvoudige plaatjes van Gonnie en Gijsje zullen een kinderhart snel veroveren. Ook de pluchen knuffel van Gijsje die bij het boekje zit, zal bij vele kinderen snel in de armen gesloten worden.