Wat & Hoe Select Londen is de ideale reisgids voor een korte stedentrip. Met de uitklapkaarten, plattegronden en duidelijke wandelkaarten vind je altijd de weg. En dankzij de Top 10-selectie en de beste hotspots weet je zeker dat je niets mist. Deze eigentijdse reisgids van Wat & Hoe Select biedt je alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een reis naar Londen.

Londen
Titre
Londen
Auteur
Paul Murphy
Adaptateur
S. Apostrophe Esther van Veen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Essential spiral London
Édition
Zesde, herziene druk
Éditeur
Amsterdam: Kosmos, 2014
190 p. : ill.
ISBN
9789021556406 (paperback)

Commentaires

Deze zakreisgids voor Londen werd uitgegeven op een handig ringmapformaat. De uitvouwbare kaft bevat een plannetje voor de metro en redelijk gedetailleerde kaartjes van vier gebieden in het centrum van Londen, de West End en de East End. Jammer is wel dat de buurt rond het station van St. Pancras ? waar het gros van de toeristen toch zal aankomen ? niet meer op de kaartjes staat. Daaraan zie je toch een beetje dat het gaat om een vertaling uit het Engels, en dat de gids niet aangepast is aan het standpunt van de binnenkomende toerist. Hetzelfde euvel vinden we in het hoofdstuk over vervoer in Londen, waar veel te weinig praktische, recente informatie wordt gegeven over het openbaar vervoer (niks over de nieuwe ticketsystemen bv.).

De centrale hoofdstukken bevatten een top 10 en een uitvoerige opsomming van de bezienswaardigheden, gegroepeerd in vier gebieden. Deze hebben elk hun eigen kleurcode, die zowel op de kaarten als op de zijkant van de gids terugkomt, wat het gebruik ze…Lire la suite
Londen heeft jarenlang een wat oubollig imago gehad, maar is nu weer ‘hip en hot’. Deze grootste stad van Europa heeft bezienswaardigheden die bijna iedereen kent. In deze gids wordt echter aangeraden om je ook eens te gedragen als een inwoner van Londen en de toeristische trekpleisters links te laten liggen. Voor de anders-dan-andere attracties worden dan ook veel suggesties gegeven, hoewel de highlights natuurlijk wel worden genoemd. Ook de praktische tips ontbreken niet. Er staan speciaal geselecteerde onderwerpen in deze uitgave en verrassende tips; het grootste deel wordt in beslag genomen door het hoofdstuk 'Verken de stad per wijk'. De bekendste bezienswaardigheden en leuke adresjes worden heel kort beschreven, voorzien van symbolen en een internetadres. Veel heldere kleurenfoto's nodigen tot verder bladeren. Een handzame gids die is voorzien van uitklapbare voor- en achterflap. Daarop staan duidelijke plattegronden en een metrokaart. Met register. Pocketuitgave; kleine druk.

À propos de Paul Murphy

  • Paul Murphy, homme politique britannique (né en 1948) ;
  • Paul Murphy (en), musicien américain (né en 1949) ;
  • Paul Murphy, homme politique irlandais (né en 1983) ;
  • Paul Murphy, acteur, réalisateur et directeur de la photographie.
En lire plus sur Wikipedia