Livre
Néerlandais

Thematische woordenschat Nederlands voor anderstaligen

Peter Schoenaerts (auteur), Helga Van Loo (auteur)

Thematische woordenschat Nederlands voor anderstaligen

Thematisch geordend woordenboek met definities en voorbeeldzinnen.
Titre
Thematische woordenschat Nederlands voor anderstaligen
Auteur
Peter Schoenaerts Helga Van Loo
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Intertaal, 2020
628 p. : ill.
Note
Taalcursus Nederlandse woordenschat, raadpleging in het Nederlands, niveaus A1, B1 en C1
ISBN
9789054516989 (paperback)

Commentaires

Het boek is bedoeld voor mensen met een basiskennis van de Nederlandse taal en kan in de les naast een leermethode gebruikt worden, maar ook voor zelfstudie. Als bron is het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader gebruikt en een aantal woordenboeken en leergangen NT2. De woorden zijn onderverdeeld in niveaus; zo komt er naast een basiswoordenschat van zo'n 3000 woorden ook een vervolgwoordenschat van nog eens 3000 woorden aan bod. De meeste elementaire woordenschat (1000 woorden) is ook weer apart gemarkeerd. Het boek is ingedeeld in 25 nuttige thema's, zoals 'gezondheid en geneeskunde', 'voeding, kleding, winkelen', 'kleuren en vormen', 'ruimte en tijd' en 'taal en communicatie'. Elk woord krijgt een definitie en/of illustratie en een eenvoudige voorbeeldzin. Streepjes onder de lettergrepen geven het accent aan. In kaders wordt extra informatie gegeven over de taal of cultuur. Achterin staat een alfabetisch register van woorden en woordcombinaties, wat in het geval van een themat…Lire la suite

À propos de Peter Schoenaerts

CC BY 3.0 - Image by Paul Van Welden

Peter Michel Schoenaerts, né le 24 mai 1972 , est un acteur et linguiste belge expert en langues néerlandaise et anglaise.

Biographie

Peter Schoenaerts étudie les langues germaniques à l'Université catholique de Louvain, puis les cours d'art dramatique à l'American Academy of Dramatic Arts à New York. Il travaille à l'Institut inter-facultaire des langues vivantes (nl) (Interfacultair Instituut voor Levende Talen) puis, à partir de 2009, au Taaluniecentrum NVT (nl) à Bruxelles. Il est aussi journaliste indépendant et rédacteur en chef de l'hebdomadaire belge Humo.

En 2001, Pet…En lire plus sur Wikipedia