DVD
Anglais
Een jonge vrouw is een succesvol financieel journaliste in New York, maar haar eigen financie͏̈n raken door haar winkelverslaving volkomen overhoop
Titre
Confessions of a shopaholic
Directeur
P.J. Hogan
Antécédent bibliographique
Sophie Kinsella
Compositeur
James Newton Howard 1951-
Acteur
Isla Fisher
Langue
Anglais
Éditeur
Buena Vista Home Entertainment, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
104 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Based on the books Confessions of a shopaholic and Shopaholic takes Manhattan by Sophie Kinsella
EAN
8717418215484

Commentaires

Amerikaanse romantische komedie uit 2008 van J.P. Hogan (Muriel's wedding; My best friend's wedding), met Isla Fisher en Hugh Dancy. Gebaseerd op de gelijknamige succesvolle chicklit-serie* van Sophie Kinsella. Becky Bloomsfield is een leuke financieel journaliste in New York met een groot probleem: ze is winkelverslaafd. Ze schrijft een succesvolle column over haar persoonlijke financiën die behoorlijk uit de hand lopen. Daarnaast wordt ze verliefd op haar overwerkte baas. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 11-3-'09) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) de film promoot geenszins hysterisch consumptiegedrag. De boodschap is zelfs moralistisch: kopen maakt niet gelukkig. Dit voel je al mijlenver aankomen net als diverse andere plotwendingen. Toch zorgt Shopaholic door de kleurrijke aankleding, luxe locaties en lekkere muziek voor een goed gevoel. Net als Isla Fisher, die overtuigt en ontwapent ook al zijn sommige scènes ver over the top.' Met extra's.

À propos de P.J. Hogan

Paul John Hogan, généralement crédité P. J. Hogan, est un réalisateur et scénariste australien, né en 1962 à Brisbane.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1984 : Getting Wet (court-métrage)
  • 1986 : The Humpty Dumpty Man
  • 1993 : Sloth
  • 1994 : Muriel (Muriel's Wedding)
  • 1997 : Le Mariage de mon meilleur ami (My Best Friend's Wedding)
  • 2002 : Amours suspectes (Unconditional Love)
  • 2003 : Peter Pan
  • 2009 : Confessions d'une accro au shopping (The Secret Dreamworld of a Shopaholic)
  • 2012 : Mental

Comme scénariste

Suggestions