Easy reading
Néerlandais

De slaper en andere verhalen

Rachida Lamrabet (auteur), Wablieft (adaptateur)

Dit boek bevat 3 kortverhalen. Rachid is het grappige verhaal van een jongen die werk zoekt. Het lukt niet, tot hij door een misverstand bij de stad aan de slag mag als rituele slachter... In Kortfilm moet de kleine Petru vaak verhuizen. Gelukkig reizen zijn Omaatjes altijd met hem mee. Tot de Omaatjes het plots laten afweten. In De slaper maakt een moeder zich te vee

Titre
De slaper en andere verhalen / Rachida Lamrabet ; tekstadvies en bewerking Wablieft
Auteur
Rachida Lamrabet
Adaptateur
Wablieft
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Manteau, 2009
127 p.
Note
Bewerking van drie verhalen uit de verhalenbundel: Een kind van God
ISBN
9789022324493 (paperback)

Commentaires

Rachida Lamrabet, een Vlaamse juriste en auteur van Marokkaanse origine, won in 2008 de Debuutprijs voor haar eerste roman Vrouwland. Voor de organisatie Wablieft, die met Vlaamse overheidssteun ijvert voor leesbare teksten en een krantje en intussen ook boeken uitgeeft, herwerkte ze in De slaper drie verhalen die vooral inspelen op de leefwereld van allochtonen in België. Onder het motto "klare taal, goed verhaal" leent dit werk zich uitstekend voor beginnende lezers, allochtoon of autochtoon.
'Rachid' is het grappige verhaal van een jonge Marokkaan die werk zoekt en als een soort wanhoopsdaad uiteindelijk de rol van slachter tijdens het offerfeest op zich neemt. De praktiserende moslimgemeenschap waartoe zijn vader behoort, prijst de hemel dat de zoon zich eindelijk leert nuttig te maken, maar de angst om af te gaan bij gebrek aan ervaring doet Rachid uiteindelijk terugkrabbelen met een smoes.
In 'Kortfilm' vertelt Lamrabet een bitterzoet verhaal van mensen die d…Lire la suite

À propos de Rachida Lamrabet

CC BY 2.5 nl - Image by Koen Broos, huisfotograaf

Rachida Lamrabet (née en 1970) est une écrivaine, avocate, auteure et cinéaste belge. Son roman Vrouwland, publié en 2007, a reçu le prix flamand du Debuutprijs. Elle a réalisé un film, Project Deburkanisation, sorti en 2017.

Formation

Née en 1970 au Maroc, Rachida Lamrabet est arrivée en Belgique avec ses parents en 1972. Elle a étudié le droit à l'Université d'Anvers de 1992 à 1997.

De 2000 à 2017, Rachida Lamrabet travaille comme avocate pour le Centre pour l'égalité des chances Unia. Elle est coordinatrice de projets de la trajectoire de la diversité sCan&Do au Fonds social pour les arts du spectacle.

Bibliographie (non exhaustive)

  • Vrouwland, Meulenhoff-Manteau, 2007.
  • Een kind van God, 2008.
  • Het meisje en de kat, DeBuren, 2009. Livre audio …En lire plus sur Wikipedia