Livre
Néerlandais
Een microbioloog en lid van het geheime Covert-Oneteam krijgt opdracht in Uganda uit te zoeken hoe een heel team Special Forces gedood heeft kunnen worden.
Titre
Het Ares akkoord
Auteur
Robert Ludlum Kyle Mills
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Ares decision
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2012
352 p.
ISBN
9789024541768 (paperback)

Commentaires

In Oeganda heeft een rebellenleider geëxperimenteerd met een bacterie die ogenschijnlijk gewone burgers in meedogenloze moordmachines verandert. Het beste Amerikaanse special ops-team wordt in de pan gehakt door een zootje vrouwen en kinderen in een poging om die leider te vatten. De videobeelden die het thuisfront heeft opgevangen zijn zo verschrikkelijk dat de Amerikaanse president een beroep moet doen op het ultrageheime Covert-One om het gevaar te bezweren. Kolonel Jon Smith, strijder van vele oorlogen, gaat met zijn Engelse MI6-vriend Howell op pad. Ze ontdekken dat de directeur van de Iraanse geheime dienst ook op de parasiet uit is om het biologische wapen in te zetten tegen de ongelovige en imperialistische Amerikanen. Smith en Howell vormen een ongewoon team met Sarie, een Namibische microbiologe, maar komen er al snel achter dat al hun bewegingen door een mol doorgestuurd worden naar de vijand. Zou het kunnen dat hun eigen CIA een verborgen agenda heeft?
Robert L…Lire la suite
Kolonel Jon Smith van de geheime eenheid Covert One wordt ingezet als een Oegandese rebel een gemuteerde parasiet blijkt te bezitten die mensen onnoemelijk sterk maakt, maar ook ongevoelig voor pijn en angst. Iran wil de parasiet ruilen tegen wapens om Amerika te vernietigen. Samen met een oud-collega en dokter Sarie van Keuren binden zij de strijd aan met de talrijke vijanden. Ook het achtste deel over de onfeilbare en onaantastbare superheld Jon Smith (auteurs wisselen) bevat als hoofdthema weer de bestrijding van een bacterie in een flinterdun verhaal met erg veel voorspelbare actie waarbij iedereen het loodje legt behalve de helden die zelfs geen gebroken nagel oplopen. Deze grote vorm van onwaarschijnlijkheid haalt alle spanning uit het dertien in een dozijn verhaal dat nog steeds mee denkt te kunnen liften op de al jaren geleden overleden Ludlum. De karakters zijn voorspelbaar, het verhaal is eenvoudig te volgen. Vrij kleine druk.

À propos de Robert Ludlum

Robert Ludlum, né le 25 mai 1927 à New York et mort le 12 mars 2001 à Naples en Floride, est un écrivain, un comédien et un metteur en scène américain. Il est surtout connu pour ses romans d'espionnage. Il a aussi écrit sous les pseudonymes de Jonathan Ryder et de Michel Shepherd.

Biographie

Né en 1927 à New York, il a grandi dans le New Jersey. Il se destine très tôt au théâtre mais, attiré également par la carrière militaire, s'engage avant sa majorité dans les Marines durant la Seconde Guerre mondiale.

À la fin de la guerre, il reprend des études à l'université Wesleyenne, puis devient comédien et metteur en scène. À quarante ans, il se tourne vers l'écriture.

Son premier suspense, L'Héritage Scarlatti, publié en 1971, est immédiatement u…En lire plus sur Wikipedia